Annonce
Hvorfor får man strækmærker?

Spørgsmål:

Vedrørende strækmærker under graviditet.

Nu har en fysioterapeut og jeg nærmest været meget ueninge omkring dette, og da jeg er uddannet idrætsleder med videre og igennem hele livet har brugt min krop en del, så er her spørgsmålet:

Jeg siger, at strækmærker under graviditen kommer af: Det er arveligt, da man som regel kan se på ens egen moder, om hun har det, så får man det som hovedregel også selv.

Hvis huden ligger tæt til knoglerne og at der der,ed ikke er så meget overskuds hud, så kommer det også.

For eksempel ved min hud - jeg har aldrig fået strækmærker på trods af, at jeg den ene gang tog halvdelen af min egen vægt på. Jeg har nu været gravid fire gange og har aldrig haft et strækmærke. Jeg smører mig hverken med olie eller andet på maven under graviditen, og jeg kender mange, hvor de og deres egen mor er vildt disponeret for disse strækmærker, og de smører sig med mandelolie med videre, og alligevel får de disse strækmærker.

En fysioterapeut, som jeg diskuterer med, mener, at mandelolie kan afhjælpe dette fænomen, Hvem har ret ? Er der nogen, som kan sende mig en henvisning til en bog, hvori der står noget om dette, eller har i også bare jeres spekulationer omkring dette emne?

Svar:

Kære spørger

Strækmærker er noget, der altid har optaget gravide meget. Man har ikke rkendt, om der er nogen reel arvelig faktor. Som du selv er inde på, handler det om hudens elasticitet. Strækmærker skyldes ændringer i bindevævet (glycosaminoglycader), som medfører, at de elastiske fibre viger fra hinanden.

Slanke kvinder i god form, kan altså sagtens risikere at få strækmærker. Men oftest er det kvinder, der er overvægtige, der får dem.

Jeg har set lidt på, hvad mandelolie indeholder, og kan ikke give dig nogen ordentlig forklaring på, hvorfor det skulle være specielt godt mod strækmærkerne. Går man på nettet under overskriften strækmærker, finder man utallige produkter, der alle skulle være gavnlige. Mandelolie hører bestemt til i den rimelige priskategori. Men er man disponeret, undgår man ikke strækmærkerne helt. Dog bliver de ofte meget blege, når man har født, og det har været en trøst for mange af de gravide jeg har truffet.

Med venlig hilsen kirsten Westergaard, jordemoder


Sidst opdateret: 06.10.2003


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark