Annonce
Jeg har indimellem hjerteflimmer. Er det farligt?

Spørgsmål:

Cirka fem gange månedligt har jeg dobbeltsystoler (hoppende hjerte). Efter Rytmonormmedicineringen sætter det sig ikke så ofte til hjerteflimmer. Jeg har hjerteflimmer af 1-2 dages varighed omkring fire gange årligt. Ekstrasystolerne opstår nogle gange, når jeg ligger ned og er i ro og andre gange, når jeg er i aktivitet. Jeg har her på det sidste oplevet et par gange, hvor det nærmest føles som om hjertet går i stå, hvilket udløser en enorm angst.

Før Rytmonormmedicineringen (opstart ca. maj 1999) havde jeg hjerteflimmer op til to gange månedligt af varighed op til fem dage.

Hvor farlige er mine symptomer? Jeg går konstant rundt og er deprimeret, bange, ked af det og mangler et sted at kontakte vedr. mine spørgsmål. Hvor kan jeg henvende mig?

Hvad kan årsagen være til mine symptomer?

Hvor stor en betydning har min overvægt og rygning?

Kan det være begyndende åreforkalkning eller andet?

Med venlig hilsen Peter.

Svar:

Hjerteflimmer kaldes også atrie-flimren, fordi denne rytme-forstyrrelse kommer fra hjertets forkammer som hedder atrium på latin. Det lyder som om du er godt behandlet for anfald med atrie-flimren med Rytmonorm og digoxin. Måske ville det være endnu bedre hvis du i stedet for digoxin tog en anden type medicin som kaldes beta-blokkere

Det kan du spørge om hos den læge, som kontrollerer behandlingen. Hvis dine anfald af atrie-flimren var hyppigere eller varede længere, skulle du nok tage blodfortyndende behandling. Men det behøver du ikke at spekulere på nu.

Dine symptomer er ufarlige. Fornemmelsen af at hjertet går i stå er meget ubehagelig. Men hjertet stopper aldrig helt i forbindelse med ekstra-slag og atrie-flimren. Med hensyn til din angst og bekymring synes vi at du skal henvende dig til den læge du bedst kan lide at tale med, hvad enten det er din praktiserende læge eller hjerte-specialisten.

Hjerte-rytme-forstyrrelsen skyldes nok ikke begyndende åreforsnævring. Du er 36 år og har derfor gode muligheder for at forebygge åresnævring på lang sigt. Da du har betydelig overvægt vil det være en god ide at tabe dig og holde op med at ryge. Du kan få hjælp til begge dele på NetDoktor.

Christian Rask Madsen, læge

Christian Torp-Pedersen, speciallæge i hjertesygdomme


Sidst opdateret: 16.2.2001


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark