Annonce
Jeg er testet positiv for klamydia, men min kæreste er testet negativ. Kan det lade sig gøre?

Spørgsmål:

Jeg fik for et stykke tid siden konstateret klamydia. Jeg har haft det 1 en gang før. Det der undrer mig er, at jeg har haft sex med en person mange gange, mens jeg har været smittet og han er blevet testet negativ. Hvad siger statistikken i forhold til smitterisiko? Kan man gå med klamydia, der ligger i "dvale" som ikke kan ses via en test og som stadig kan smitte? Eller kan man være smittebærer uden at det vises på testen?

Svar:

Klamydiainfektion er en infektion med en bakterie, der overføres ved samleje, og man påviser bakterien ved en sekretundersøgelse fra urinrør hos mænd og kvinder og fra livmoderhalsen hos kvinder.

Symptomer på klamydiainfektion er ofte urinrørsgener (svie, kløe og udflåd) og hos kvinder endvidere udflåd fra underlivet og evt. blødning ved samleje.

Men det er vigtigt at fastslå at ca. 40% af mænd og ca. 60% af kvinder smittet med klamydia er uden symptomer!

Hvis mistanken derfor er, at man kan have smittet sin partner bør partneren evt. have gentaget sin sekretundersøgelse såfremt den første skulle være negativ.

En grundig undersøgelse evt. gentaget kan afsløre smitte med klamydia. Det er meget vigtigt altid på mindste mistanke at sikre, at man selv og ens partner bliver undersøgt og behandlet for klamydia, idet ubehandlede klamydiainfektioner kan give anledninger til såvel celleforandringer på livmoderhalsen og underlivsbetændelser og evt. sterilitet hos begge parter.

Med venlig hilsen

Hans Ole Svendsen

Speciallæge i almen medicin


Sidst opdateret: 6.2.2002


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Følg med i debatten

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark