Annonce
Hud, hår og negle
Findes der et lokalmiddel indeholdende carbamid til behandling af neglesvamp?

Spørgsmål:

Hej NetDoktor

Jeg har en tyk gul storetånegl, som er løs i højre side. Den lugter rådent. Jeg har været til hudlæge 4 gange, og desværre har man ikke kunne påvise svamp på trods af, at hudlægen mener dette pga. af neglens udseende. Mit spørgsmål er flg: for et par år siden mente min læge, at der var svamp i den samme negl. Der fik jeg et mærke, som jeg mener hed noget med Mycrospor, hvor man med noget cambamid opløste neglen og fjernede den selv inden for et par uger. Samtidig med man behandlede det med en svampekur. Jeg har talt med min læge om dette produkt, men han siger det er udgået. Findes der ikke noget som ligner, hvor man fjerner neglen.

Svar:

Kære spørger.

Du ønsker oplysninger om et lokalmiddel indeholdende carbamid, som kan anvendes til at fjerne en forandret, tyk storetånegl.

En mulighed er 40% carbamid i vaselin, som skal fremstilles specielt på apoteket. Da carbamid i en høj koncentration kan virke lokalirriterende på huden, er det vigtigt at den omgivende hud beskyttes, fx med plaster. Herefter påsmøres vaselinen den angrebne negl, som forbindes og lades urørt 3 – 5 – 7 dage, alt afhængig hvor tyk neglen er – du må prøve dig frem . Når forbindingen fjernes, afvaskes vaselinen og opløste neglerester afskrabes. Behandlingen kan eventuelt gentages. Som du selv skriver, kan man supplere med påsmøring af lokale svampemidler, idet carbamid ikke har nogen effekt på selve svampeinfektionen.

Denne behandling er ikke særlig udbredt, bl.a. fordi den kan være noget besværlig at have med at gøre. Hovedsageligt anvendes behandlingen, hvis der kun er en eller få negle angrebne, hvis en patient ikke tåler tabletbehandling eller hvis svampeinfektionen er forårsaget af skimmelsvampe.

Hvis du fortsat er interesseret i behandlingen med carbamid, vil jeg foreslå, at du bliver set af en hudlæge med henblik på at få en vurdering af, om din negl er egnet til behandlingen, hvorefter I sammen kan planlægge behandlingsforløbet.


Sidst opdateret: 2.7.2003


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark