Annonce
Kan man blive afhængig af kaffe?

Spørgsmål:

Jeg er en mand på 27 år, og i forbindelse med mit arbejde, drikker jeg STORE mængder af kaffe hver dag (også weekenden). Jeg drikker vel en til to kander kaffe om dagen.

I forbindelse med ferie, hvor jeg tog en "kaffe pause", fik jeg nogle gevaldige hovedpiner - som stort set sengelagde mig. Hovedpinepiller hjalp ikke rigtigt. Jeg fandt dog ud af, at jeg ved blot at drikke en enkelt kop kaffe, kunne få hovedpinen til at forsvinde. Efter at have drukket én stor kop kaffe forsvinder hovedpinen indenfor ½ times tid. Dette holder ca. 5-8 timers tid, hvorefter jeg må drikke endnu en kop kaffe.

Jeg vil nu vide, om det er almindeligt at få sådanne dundrende hovedpiner, når man holder igen med kaffen, og hvad jeg skal gøre for at slippe af med dem igen. Jeg har ikke lyst til at være afhængig af to-tre kopper kaffe om dagen.

Svar:

I kaffe findes der koffein som er et opkvikkende stof. Man kan ved intensivt forbrug af kaffe i længere perioder blive afhængig af dette. Når man så ikke indtager stoffet får man abstinenssymptomer, som blandt andet kan være hovedpine som du beskriver.

En måde at komme over dette er ved gradvis at "nedtrappe" dit forbrug over en kort periode dage/uger.

Med venlig hilsen

Bent Pedersen, speciallæge i ortopædisk kirurgi,

under uddannelse til speciallæge i almen medicin


Sidst opdateret: 14.6.2000


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark