Annonce
Jeg er generet af pletter, der svømmer rundt i mit synsfelt.

Spørgsmål:

Kære Netdoktor

Jeg generes af pletter, der tilsyneladende svømmer rundt i mit synsfelt.

Nogle af pletterne har været der i mange år, men det virker som om, de er blevet flere inden for det sidste års tid - især på det venstre øje - og det foruroliger mig.

Når jeg blinker, kan jeg få pletterne væk fra fokus og er så udmærket i stand til at se, men ustandseligt sejler de tilbage forbi fokus igen, og det er specielt generende, når jeg læser.

Jeg kan i øvrigt tilføje, at pletterne ser ud til at være påvirket af tyngdekraften.

Spørgsmålet er, hvad jeg kan/skal gøre for at blive befriet for pletterne/generne. Der må da kunne gøres noget - ikke sandt?

På forhånd tusind TAK for Deres svar!

Mvh.

Martin Christian Muus

Svar:

Mange mennesker har oplevet synsfænomener i form af ”flyvende fluer”, d.v.s. ”bløde” pletter der bevæger sig hen over ens synsfelt og forsvinder ud til siden.

Disse synsfænomener er helt normale og sædvanligvis ikke udtryk for nogen sygdom i øjet.

Disse synsoplevelser stammer oftest fra ”glaslegemet” i øjet, som udfylder størstedelen af øjets bageste kammer og består af en geleagtig væske, som kan rumme uklarheder som enhver anden væske. Med alderen kan der dannes små ”søer” med indhold af uklarheder, som kan give disse bevægelige pletter i

ens synsfelt.

I dit tilfælde, hvor der er sket en forværring af dine gener det sidste år samtidig med at det især er for dit venstre øje, at du er generet af ”flyvende pletter” vil jeg tilråde en undersøgelse hos en øjenlæge m.h.p. en vurdering af såvel dit glaslegeme, men også resten det indre øjes bestanddele.

Endelig bør din almindelige synsfunktion vurderes.

Med venlig hilsen

Hans Ole Svendsen

Speciallæge i almen medicin


Sidst opdateret: 18.3.2002


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark