Annonce
Muskler, led og knogler
Min iskias-nerve gør ondt hver dag.

Spørgsmål:

Kære Netdoktor,

Jeg har en MEGET øm iskias-nerve i mit højre lår. Det er værst om morgenen, og indtil midt på dagen. I løbet af dagen er det som om, jeg får varmet låret op og smerten aftager, men hvis jeg har en dag, hvor jeg ikke får rørt mig nok, gør den ondt hele dagen. Smerten resulterer i, at jeg næsten ikke kan bøje mig forover - børste tænder, samle ting op fra gulvet, eller sætte mig og rejse mig.

Jeg har været til min ryglæge, men det hjalp ikke noget. Vil det hjælpe med en blokade, ultralyd, eller hvad ved jeg?

Med venlig hilsen Dorte.

Svar:

Kære Dorte,

Du skriver, at du er blevet undersøgt af en læge med forstand på rygproblemer, så jeg går ud fra, vi kan udelukke, at der er problemer med din ryg.

Det kunne lyde som om, du har det der hedder "Piriformissyndrom". Iskias-nerven løber ud under en lille muskel der hedder Piriformis (bag på hoften/ballen) og dér kan der opstå stramning, som generer nerven og medfører smerter. I så tilfælde vil en fysioterapeut kunne instruere dig i udspændingsøvelser.

Jeg kan ikke umiddelbart anbefale blokade mod dette.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædkirurgi.


Sidst opdateret: 08.03.2006


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Følg med i debatten

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark