Annonce
Min mand kan ikke få udløsning, kan det skyldes hans bekymringer?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Min kæreste og jeg har været kærester i 4 år og har altid haft et godt sexliv. I marts sidste år fik vi vores skønne datter og siden hendes ankomst, har vi ikke haft så meget sexuelt sammen, som vi gerne ville have. Problemet er, at min kæreste det sidste halve år pludselig har fået problemer med at få udløsning, når vi har sex. Det går ham utrolig meget på, da han ikke får det samme ud af samlejet mere som han gjorde før, og han er jo også bange for at det måske er noget permanent.

Der har ikke været nogle problemer før. Kan det være fordi, han har meget at spekulere over mht. job, børneopdragelse osv.? Når vi har samleje, tænker han meget på, at nu skal han altså få udløsning den her gang. Håber I kan hjælpe os med et svar.

Med venlig hilsen "løven og krebsen"

Svar

Kære "løven og krebsen"

Du skriver til mig, at du og din kæreste har haft et rigtig godt sexliv, indtil I fik jeres datter for cirka 1 år siden. Siden da har din kæreste ikke kunnet få udløsning, hvilket går jer begge meget på. Du mener, at det kan skyldes, at han tænker for meget på problemer i forbindelse med hans job og børneopdragelse. Kan det være årsagen til hans manglende udløsning? Ja, det mener jeg bestemt. Det er meget almindeligt, at man som nye forældre får så meget at spekulere på, at koncentrationen om selve parforholdet bliver forstyrret.

Du har vel selv mærket, at de fysiske og hormonale ændringer, du oplever i forbindelse med fødslen og pasning af det lille nye barn, tager noget af din sædvanlige energi og lyst til sexuelt samvær, da man meget naturligt er træt og ikke får den sædvanlige nattesøvn. På samme måde vil din kæreste også være påvirket af manglende nattesøvn samt bekymringer i forbindelse med, at han nu skal forsørge en familie. Det kan være et for stort pres, og hvis han så først er kommet ind i en ond cirkel, hvor han er nervøs for, om den sexuelle akt lykkes for ham, bliver han yderligere anspændt i situationen, og dette er medvirkende til, at han ikke kan få udløsning.

I må begge acceptere, at jeres liv nu ser anderledes ud med jeres lille datter, som kræver en hel del af jer begge. Derfor er det nødvendigt for jer at skabe noget ro til at genfinde jeres tidligere gode sexliv. Det kan sagtens lade sig gøre forudsat, at I finder nogle tidspunkter, hvor I har tid og ro til hinanden. I skal genopdage hinandens kroppe, røre ved hinanden, nyde hinandens kroppe uden at tænke på at skulle præstere noget bestemt, måske blot give hinanden kropsmassage, uden at det nødvendigvis fører til sex. Det ville være rigtig godt for jer, hvis I kunne få en weekend sammen uden jeres datter, der jo nu er stor nok til, at I overlader hende til et nært familiemedlem eller en god ven, der vil passe hende kærligt. Man kan let komme til at gå så meget op i den nye forældrerolle, at man helt glemmer , hvor vigtigt det er at gøre noget godt for parforholdet. Hvis det ikke lader sig gøre med en hel weekend, så start med at lave noget hyggeligt en aften uden barn, således at I får mulighed for at være afslappede med hinanden. Jeg ønsker jer held og lykke med at genfinde jeres gode sexliv.

Med venlig hilsen

Birgitte Winkel

Samlivsterapeut og socialrådgiver


Sidst opdateret: 10.03.2007


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark