Annonce
Blodsukker-værdier

Hvad er en blodsukkerværdi?

En blodsukkerværdi er det tal, du får oplyst, når man måler blodsukkeret - enten ved at benytte et måleapparat, man selv har købt eller ved at have fået målt det ved din læge.

Værdien kommer frem på måleapparatet efter du har sat en stik i med en dråbe blod på.

Hvad er plasma-glukose?

De fleste lægers måleapparter vil angive en blodsukkerværdi, som er blevet til på baggrund af en omregning blodglukosen - eller mængden af sukker i blodet.

Apparatet måler den koncentration af sukker, der er i bloddråben og omregner det helt automatisk til en plasma-glukose værdi. Plasma-glukose er koncentrationen af sukker i plasmaen - det vil sige 'vandfasen' i blodprøven, efter blodcellerne er fjernet.

VærdiResultat
5.5 eller mindreDiabetes er usandsynligt.
5.5-11.1Der kan være tale om diabetes, og du bør få foretaget et faste-glukose. Kontakt din læge for at få hjælp.
Mere end 11.1Der kan være tale om diabetes, særligt der også er symptomer så som stor tørst, hyppig vandladning eller vægttab. For at være sikker på diagnosen, skal du dog have dit læge til at måle blodsukkeret på et apparat, der er beregnet til diagnostik.


Hvad er blod-glukose?

Blod-glukosen er i teorien det alle måleapparater som udgangspunkt måler - men som skrevet ovenfor, omregner de fleste måleapparater i dag helt automatisk plasma-glukose-værdien. Stemmer din værdi alligevel ikke overens med skemaet ovenfor, kan det være fordi, dit apparat giver dig blod-glukose-værdien. I det tilfælde er værdierne lidt højere, og derfor gælder nedenstående skala:

VærdiResultat
6.1 eller mindreDiabetes er usandsynligt.
6.1-12.1Der kan være tale om diabetes, og du bør få foretaget et faste-glukose. Kontakt din læge for at få hjælp.
Mere end 12.1Der kan være tale om diabetes, særligt der også er symptomer så som stor tørst, hyppig vandladning eller vægttab. For at være sikker på diagnosen, skal du dog have dit læge til at måle blodsukkeret på et apparat, der er beregnet til diagnostik.Sidst opdateret: 26.05.2010


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark