Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Fakta | Førstehjælp

Sådan fjerner du en flåt

Sommer, sol, skovtur og bare ben er lige sagen for flåter. Flåter gemmer sig i det høje græs og er så små, at de er svære at få øje på. Langt de fleste af dem gør dog ingen skade. Men de få, der er bærere af de potentielt farlige sygdomme, Borreliose, TBE (Centraleuropæsik hjernebetændelse) og ehrlichiose, bør vi beskytte os imod. Læs her hvordan.

Opdateret: 7. Juni 2011

Sommer, sol, skovtur og bare ben er lige sagen for flåter. Flåter gemmer sig i det høje græs og er så små, at de er svære at få øje på. Langt de fleste af dem gør dog ingen skade. Men de få, der er bærere af de potentielt farlige sygdomme, Borreliose og TBE (Centraleuropæsik hjernebetændelse), bør vi beskytte os imod. Læs her hvordan.

Istockphoto

En skovflåt kan være lidt svær at fjerne, fordi den borer sit hoved langt ned i en blodåre. Desuden er det vigtigt ikke at trykke på dens bagkrop/mave, når man fjerner den, da man derved kan komme til at overføre eventuelle bakterier i maven på flåten til sig selv eller det barn, man fjerner flåten fra.

Læs her, hvordan du fjerner flåter

Der er cirka 150 tilfælde af Borreliose i Danmark om året. Flåten er så lille, at den kan være svær af finde. Den kan ligne en lille, sort prik, og der kan være og lidt rødme af huden omkring flåten.

Læs her om Borreliose og de første faresignaler

Centraleuropæisk hjernebetændelse er en meget sjælden betændelse i hjernehinden og i selve hjernen, som kan blive udløst af den smittede skovflåts bid. Symptomerne kan i første omgang minde om almindelige influenza.

Læs om Centraleuropæisk nervebetændelse


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons