Annonce
Annonce
Debat > Sklerose > Mistanke om Sklerose.
Side 1 af 3 - 1 | 2 | 3   >
Svar på emne

Mistanke om Sklerose.
Den 13-07-2011 14:00


siilver1
Tilmeldt: 25-06-2011 21:29
Hej Jeg er en ung mand på 26 år, der er begyndt og tro, at jeg muligvis kan have sklerose.

Mine symtomer er således:

Jeg vågner op om morgenen typisk med kvalme, ørhed i hovede og er meget længe om at vågne, og føler mig ikke frisk.
Jeg har en lettere føleforstyrrelse i venstre side af kroppen fra top til tå det snurre og prikker ... ikke meget men mildt det føles som om venstre side ik er en del af min egen krop.. jeg kan ikke tænke klart, og glemmer ord, og for problemer med at formulere mig,

Jeg får til tider pludsleige svimmelheds anfald, og føler jeg skal besvime og føler ik jeg får luft.

Jeg plejede at løbe hver anden dag, men når jeg løber, får jeg en dårlig natte søvn og vågner midt om natten med svimmelhed og kvalme. og det føles også her som om je skal besvime.

Jeg er meget stiv og øm i ryg og nakke.

Når jeg spiser føles maden ikke godt i maven. men tungt.

Nogen der kan nikke genkendene til dette?

Hilsen seb.


Re: Mistanke om Sklerose.
Den 13-07-2011 15:15


persille1
Tilmeldt: 07-12-2008 13:34
Hej

Jeg tør dårligt skrive det, for en indlægsskriver blev bebrejdet hun gav oplysninger om en hjertelidelse.
Men dine beskrevne symptomer kunne minde om min svogers, da han blev syg af sclerose. Jeg vil hellere sige, hvad jeg mener end bare slå det hen.

Jeg må bestemt pointere, jeg har ingen anelse om, hvad du fejler. Det kan sikkert være en masse andre ting også. !!!!!!!! Husk nu på det. !!!!

Desværre er sclerose ikke en sygdom, som hurtigt bliver konstateret. Min svoger var til flere undersøgelser og det blev afvist, det måtte være noget andet. Til sidst fandt man dog ud af, det var sclerose. Det var en lettelse endelig at få besked om, hvad der var galt, selv om det var slemt nok.

Han mistede sit arbejde, for de turde ikke have ham der, fordi han begyndte at falde.
Jeg mener bestemt du bør gå til din læge og fortælle om din mistanke. Jeg håber du har en fornuftig læge, som sørger for en ordentlig undersøgelse.
I dag findes der medicin, som kan afhjælpe sygdommen.

Hvis du ellers lever og spiser fornuftigt må der være noget galt. Men jeg siger igen, jeg aner intet om, hvad du fejler. !!!

Venlig hilsen med ønsket om, det ikke er noget særligt alligevel.


Re: Mistanke om Sklerose.
Den 13-07-2011 15:21


siilver1
Tilmeldt: 25-06-2011 21:29
Mange tak for svaret :)

Ja, jeg har selv den mistanke... jeg har en rigtig god læge, og jeg bliver undersøgt i hovede og røv for at sige det lige ud. min læge siger det også kan være angst, men at det må vi se som de sidste udvej. har været til neurolog 1 gang, han kunne intet finde. men ja, det er svært og beskrive mine symptomer, for nogle dage har jeg det godt og andre dårligere....

Jeg hader bare den lange ventetid der er hos ægerne og har ikke råd til det private :/

Så giv mig dog den mr - scanning! og hav der nu skal til

Jeg er næsten nået dertil, hvor jeg lige glad med hvad jeg fejler, bare de finder ud af det.

Indtil videre har jeg fået konstateret Astma, refluks, spiserørs katar og et eller andet brok.


Re: Mistanke om Sklerose.
Den 13-07-2011 15:41


persille1
Tilmeldt: 07-12-2008 13:34
Hej igen

Indtil videre har jeg fået konstateret Astma, refluks, spiserørs katar og et eller andet brok.
CITAT SLUT

Det var ellers ikke så lidt, men det er til at få styr på. Katar/refluks led min søn af, men det er blevet ordnet. Han mærker ikke meget til det mere. Astma, det klarer du sikkert også. Brok, det kan jo være mange steder. Jeg håber ikke, det er spiserørsbrok.

Jeg tænkte på angst, men mente du lød så fornuftig, at det var med i dine overvejelser. Derfor ville jeg hellere fortælle om min svoger.

Måske er det alt i alt bare det. Taget i en sammenhæng kan det jo nok give sved på panden.
Jeg kender til alle de spekulationer man har, når der er noget galt. Det hjælper lidt, at få det vendt med andre. Selv om det naturligvis ikke løser problemet.

Jae, min svoger var også her og der til undersøgelser, men det varede længe før de fandt ud af det. Han var uheldig og havde sclerose , men det behøver du jo ikke at være, altså uheldig. Jeg tror faktisk det "bare" er alt det andet.


Re: Mistanke om Sklerose.
Den 13-07-2011 18:41


Helle8
Tilmeldt: 01-03-2011 15:03
Hej
Umiddelbart vil jeg tro det er noget andet. Sclerose ’begynder’ ofte med at man midlertidigt mister synet på det ene øje.
Hvis du løber om aftenen, kan du måske rykke det til tidligere, så det ikke påvirker din søvn. Sørg for at musklerne har noget at arbejde med og væske nok. Under alle omstændigheder; God bedring Helle8


Re: Mistanke om Sklerose.
Den 13-07-2011 20:45


persille1
Tilmeldt: 07-12-2008 13:34
Der er vi ikke helt enige Helle8 . Min svoger havde ikke noget med øjnene, derimod var balancen dårlig.
Jeg kender også en anden, og der var heller intet med øjnene. Så jeg tror ikke man kan sige, det er ofte.
Men det er ganske korrekt, det kan påvirke øjnene også.


Re: Mistanke om Sklerose.
Den 14-07-2011 02:25


spider68
Tilmeldt: 14-07-2010 23:34
Hej du skal gå til din læge. og få en henvisning til nerologisk på syghuset. jeg er selv testet for skelorose da min farfar havde det. og det kan springe en generation over. Det kan på vises ved at få rygmarvsprøve. Er der nogen i din familie der har sygdommen. måske det også kan være andet. med nervebanerne. men du skal søge hurtig hjælp. hos læge. god bedring


Re: Mistanke om Sklerose.
Den 14-07-2011 02:30


spider68
Tilmeldt: 14-07-2010 23:34
Hvis du læser det i nat skal du ringe til vagtlægen . du siger du er stiv i ryg og nakke og det gør ondt. Det er også minigitis tegn. og det er betændelse i hjernen. de giver nok også de symtomer du beskriver med svimmelhed. så må du ikke ligge dig til at sove før du har været ved lægen. hej.


Re: Mistanke om Sklerose.
Den 14-07-2011 19:51


0ktober
Tilmeldt: 22-01-2009 19:53
Hej Alle.

Schlerose debuterer som regel med et eller flere af følgende symptomer:
Træthed, dobbelsyn/tågesyn/smerter bag øjet, føleforstyrrelser eller lammelser.

Du kan læse mere om det her:

http://handi-info.foundry.aarhuskommune ... erose.ashx

Så vidt jeg ved, så kan man tage en rygmarvsprøve, som kan vise om man kan have schlerose. Der er en eller anden værdi, som vil være forhøjet. Måske det var et sted at starte. For der kan være lang tids ventetid på scanningen og igen rigtig lang tid for at få svar. Det lyder godt at din læge har testet dig for så mange ting. Det er flot. Men er du blevet henvist til en neurolog?

Symptomer på schlerose kan være svære at tyde, og mange opfatter schlerose patienter som dovne, men problemerne er massive for patienten. Jeg har en veninde, der fik diagnosticeret schlerose for et år siden efter lang tids sygdom og flere års udredningsforløb.

Men uanset hvad du fejler, så skal du i hvert fald udredes for det hele. Om det så tager lang lang tid. Har du evt. et job? For så er der tit en sundhedsforsikring, der ville kunne give dig privat lægebehandling.

Jeg sender dig masser tanker og krydser alt hvad jeg kan for at du snart må få svar eller i det mindste starte i en meningfyldt udredning.

Kærlig hilsen Trine


Re: Mistanke om Sklerose.
Den 16-07-2011 22:40


siilver1
Tilmeldt: 25-06-2011 21:29
Persille 1 Det er spiserørsbrok. jeg fr medicin for det :)

Jeg har været til neorolog, og han kunne ingenting finde, Det undrede mig faktisk. Jeg har stadig symtomerne, tænker nogle gange om det kunne være en nerve jeg har i klemme, eller muskler der driller.

Ivertfaldet, bliver jeg tjekket, men kunne nu godt tænke mig en Mr scanning. hvis ellers min læge vil gå med til det. Jeg regner ikke med kræve det? eller?

det plager mig stadig, prøver at tage det med et smil. Min anstma plager mig også, medicinen virker ikke specielt år jegb løber, får ondt i hals og hiver efter vejret. Damn,, de lange vente tider der er til special lægerne suk!

Og det er vidst ikke miningitis, har vist fået taget blodprøve af alt :)

Rygmarvsprøve lyder meget ubehageligt!! Men hva fanden!! det skal bare overstås!!

Jeg har ikke problemer med spisningen spiser og spiser, men maden føles bare ikke tilpas . føler jeg rådden i tarmene :) vi sige jeg har fået lavet sigmodskopi. og gastro...

Men gud hver er mine ben og arme trætte, og min ryg og mit brysben gør nas!! Og når jeg prøver og styrke træne, bliver mine muskler mega hurtig trætte. og er meget længe om at restituere.

Mvh Seb

Side 1 af 3 - 1 | 2 | 3   >
Svar på emne
Annonce