Annonce
Side 1 af 1 -
Svar på emne

tandlægeskræk
Den 31-03-2009 18:04


hamster59
Tilmeldt: 31-03-2009 16:56
Kan det være rigtigt, at jeg er den eneste i kongeriget der lider af tandlægeskræk? jeg har gennem længre tid forsøgt at finde en tandlæge på fyn der bruger hypnose, problemet er nemlig at jeg ikke kan bedøves med traditionelt bedøvelses middel. hvilket gør at jeg kommer lige så sjælent os tandlægen som til bedemanden? Jeg har søgt og søgt over alt, men har endnu ikke fundet en tandlæge der kan hjæpe mig. Jeg ville gerne have bisserne iorden. Da en eller anden har fået den fikse ide, at tandlæger ikke må reklamere, gør det problemet endnu størrer, så hvis der er en behjælpelig sjæl der ude i cyber space, please help me.


Re: tandlægeskræk
Den 05-04-2009 15:56


lotte123
Tilmeldt: 25-08-2008 15:57
Umiddelbart ville jeg da synes, at det var bedre, om du kunne få den fobi behandlet?

Hvad med at ringe rundt til nogle nogle psykologer og høre, om det var noget man kunne hjælpe dig med, eller måske henvise til en, der kan den slags?

I det lange løb ville det vel være bedre - og sikkert også billigere - at få den tilstand behandlet en gang for alle?

Vi har alle vore fobier - mere eller mindre - og hvis de generer så voldsomt, som f.eks. hos dig, der på den måde får ødelagt dine tænder, og tandlægebehandlingen også på den måde bliver et større og større projekt, ja, så må man da få det behandlet.

Du kunne f.eks også søge på nettet omkring hypnose - og på den måde få behandling for din fobi, for jeg tror da nok, det kan være noget vanskeligt - og sikkert meget dyrt, hvis du hver gang, du fremover skal til tandlæge, skal have hypnose.


Re: tandlægeskræk
Den 20-05-2013 14:58


frederik89
Tilmeldt: 19-02-2013 16:29
For det første er du langt fra den eneste, der lider af tandlægeskræk - det er faktisk en af de mere hyppige fobier.

Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor i landet du befinder dig, men jeg kan anbefale tandlægeklinikken Tandlægerne på Frederiksberg (http://www.tpfrb.dk/Tandlaegeskraek) - de ligger som navnet antyder på Frederiksberg. De er specialister i tandlægeskræk og behandler dagligt folk med lige præcis denne lidelse. De har også aftaler med eksterne psykologer.

De har i hvert fald hjulpet mig.


Re: tandlægeskræk
Den 17-03-2014 17:44


Nettorig1
Tilmeldt: 17-03-2014 15:58
Tandlægeskræk er et udbredt fænomen som man også kan læse mere om andetsteds her på netdoktor.dk, så du er langt fra alene om problemet hamster59.

Iflg. min tandlæge er det faktisk omkring 40% af alle os danskere, der i mere eller mindre grad lider af tandlægeskræk ( http://tandspecialisten.dk/tandbehandli ... kraek.html ). På hans tandlægeklinik i Roskilde har de specialiseret sig i folk med problemet. Blandt andet ved at man kan blive behandlet i fuld narkose af tandlægen.


Re: tandlægeskræk
Den 19-08-2015 13:41


CD88drengen
Tilmeldt: 19-08-2015 12:27
Hej Hamster59

Jeg kan godt se det er et stykke tid siden du skrev dette indlæg, men jeg vil dog alligevel komme med et svar fordi jeg ved hvor stort et problem det kan være. Håber dog du er kommet dig over din fobi for tandlæger i mellemtiden, men hvis ikke:

Jeg er i hvert fald ked af, at høre om dit problem. Har det mon noget at gøre med et tidligere tandlægebesøg der gik helt galt? Ja undskyld min nysgerrighed :). Jeg ved ikke så meget om hypnotisører, men jeg ved at der findes flere rundt omkring i landet. Hypnotisører specialiserer sig typisk ikke i specielle fobier. Så vidt jeg ved kan de kurere de fleste fobier. Eller de vil i hvert fald prøve.

Så du kan bare prøve at opsøge en hypnotisør. Hvis ikke du kan finde en på Fyn, så prøv i hovedstaden. Det er jo ikke fordi du behøver spå mange behandlinger alligevel. Måske to eller tre? Så derfor tænker jeg at du godt kan rejse et par gange over storebæltet :).

Du kan også prøve at gå til en tandlæge der specialiserer sig i, at behandle folk med tandlægeskræk. Der findes efterhånden en del af dem.

Håber du kan bruge mit svar til noget.

DBH Cd

Side 1 af 1 -
Svar på emne