Annonce
Debat > Åben debat om tænder og mund > Kæbe- og bidproblemer
Side 2 af 3 - <   1 | 2 | 3   >
Svar på emne

Re: Kæbe- og bidproblemer
Den 07-04-2011 03:53


slettet32577
Tilmeldt: 07-04-2011 01:56
Hej.

MINE GRUNDE til et indlæg er en medfødt læbeganespalte med en masse kæbeoperationer og tandlægebehandlinger, og derudover et pådraget piskesmæld/post commotio for 3 1/2 år siden. Det hænger selvfølgelig sammen.
Jeg har haft det så dårligt, så jeg kun har kunnet holde mig vågen i 20 minutter af gangen, og smerter i ryggen har holdt mig i sengen.

DE TING der har hjulpet (blandt alt det der ikke har) er osteopat, sport med høj puls samt styrketræning af de indre muskler, afholdenhed fra sukker og lign. abstinensfremkaldene fødevarer, afspænding og bideskinne.

- Jeg har været til en osteopat for at få brusken i kæbeledene på plads. Det var helt præcist Jacob Vesterlund i Hellerup, og jeg nævner hans navn, fordi jeg selv fik ham anbefalet fra én som havde fået taget sine spændinger i kæben af det.
- De andre ting hører alle sammen under afspænding i flere afskygninger. Jeg tror ikke at én ting kunne være nok til at tage spændingerne, men tilsammen hjælper det mig langsomt ud af det. Sporten gi'r sig selv, men der skal måske lige en forklaring på de andre ting. Styrketræningen, det er både Tai Chi og specielle øvelser jeg har fået, er for at min ryg kan blive stærk. Det har inddirekte hjulpet mig til at kunne gå mere oprejst, som igen har afhjulpet spændinger i skuldrene... som er opstået pga kæbespændingerne, og derfor hjælper det også den anden vej. Det er også derfor jeg får massage hver uge, for at få taget nakkespændingerne helt for en stund og komme ud af den onde cirkel kroppen har været inde i. Afholdenheden kan lyde lidt sært, men jeg kan ikke forklare det på nogen rationel måde. Jeg spænder bare meget mindre hvis jeg især holder mig fra sukker. (Derudover også koffein og tobak, alle former for stress og abstinenser sætter sig i kæben, har min massør sagt.) Til sidst kommer bideskinnen. Den har jeg først fået for to uger siden, men den har allerede gjort en masse. Jeg talte med én i dag til mit afspændingshold som sagde at det tog hende et halvt år, før hun for alvor kunne mærke noget fra sin. Så det kræver noget tålmodighed.

DET LIDT MERE GAKKET. Derudover kan jeg anbefale at gå til kranio sakral, de proppper en finger i munden på én og løsner op og (igen) en massør til at tage spændingerne i nakken så det ikke får lov til at brede sig til at blive et ryg-/lænde-problem.
Hvis man vil søge mod maden og har tolerante omgivelser, hjælper et hvidløg i ny og næ også. Jeg har de sidste mange dage guffet nogle stykker i mig hver dag (med nogle timers mellemrum), fordi mine Panodiler ikke kunne tage smerterne. Man skal vende kroppen til det. Med det mener jeg at det lige tager nogle dage inden man ikke lugter af det.Derudover sætter Chili også gang i det hele, så der kommer blod til kæberne. De er normalt helt kolde, både udenpå huden og inde i min mund, jeg gætter på at det er spændingerne der sætter blodomløbet lidt ud af kurs dér. En sidste ting af det kulinariske, er kamillete. Det virker afspændene og får (kæbe-)musklerne til at slappe af. Hvis ét brev ikke er nok, så propper jeg nogle gange to eller tre breve ned og drikker det hele i et rap.
Derudover har jeg også været til biopat og tager flere gange om dagen en stor dosis af forskellige vitaminer. Til dem der mener det er noget pjat, er mit argument at kroppen har tæret så meget på sig selv, at det er nødvendigt at tilføje det, udover en meget sund kost, for at få den på fode igen.
Jeg kan mærke når de begynder at virke, og det har også indvirkning på mine spændinger: De kan slappe af.

SVIMMELHED. Hvis der er nogle der går igang med noget af det ovenstående og der kommer nogle mærkelige reaktioner på de ting jeg har nævnt, kan det skyldes at du er ved at få løsnet op. En artikel jeg fik af min afspændingspædagog beskrev musklens reaktionsforløb sådan:
musklen er i brug - træthed - spænding - smerte - smerteløshed
dvs. overhører man noget, går det videre til det næste. Og det er man tvunget til i vores tilfælde. Når man så får løst op, sker det hele i omvendt rækkefølge.
Hvis man bliver kvalm, svimmel, eller træt, er det alt sammen "svimmelhed", og det er som regel bare fordi kroppen skal vende sig til nogle nye signaler. Men det er midlertidigt, og er det kvalme hjælper (rå) ingefær som regel.
Jeg har haft forskellige former for svimmelhed de sidste par uger, men kender turen efter de 3 1/2 år med piskesmæld og et hav af behandlinger og det går efterhånden over.


Jeg er enig i jeres beklagelser omkring det offentlige. Jeg har været hele turen igennem. Desværre er det hele lidt reaktionært, så der skal en masse energi til selv at gå på jagt efter årsag og rigtig behandling.

Jeg håber I kunne bruge lidt af de ting der er nævnt her.
Mange hilsener
Mette


Re: Kæbe- og bidproblemer
Den 27-04-2012 20:15


lksaarhus78
Tilmeldt: 27-04-2012 19:02
Jeg fik 2 visdoms tænder ryggedud for ca 3 år siden og har døjet med næmt tebøjlighed til spæninger i kæbe og tiltider svære smærter i tænder så jeg kan have svært ved at spise ting som er hårde ind blød rugbrød, har fåget filet forskellige af mine tænder ned men døjer stadig med Hovedpine kæbesmærter og andet smerter
har kraftigt overvejet at prøve kranio sakral terapi som jeg håber kan hjælpe


Re: Kæbe- og bidproblemer
Den 02-08-2012 22:47


Tullepiin1
Tilmeldt: 02-08-2012 21:41
Jeg har i næsten 2 pr haft bøjle på. Jeg har haft rigtig mange problemer med mine kæber - mit bid er der intet i vejen med siger han - lige til en tandlæge bog, sådan sidder de. Men jeg fik så endelig ud af ham, hvad problemet med mine kæber var.. Jeg har flade kæbehoveder, altså mit kæbeled er fladt og brusken i kæbeledet er "i stykker". Det giver mig rigtig mange problemer, og han mener ikke, at en bideskinne vil hjælpe mig. Men nogen gange kan jeg mærke, at selve kæbehovedet smutter ud af leddet og jeg kan mærke hvis brusken ikke sidder hvor den skal.. Derudover kan jeg ikke spise sådan noget som tyggegummi og jeg kan ikke spise noget der er lidt sejt i det, da jeg får ekstremt mange smerter. Jeg får også tit en ekstrem slem hovedpine af disse ondsvage kæber. Det er virkelig fustrerende, da jeg kun er 17 år gammel.


Re: Kæbe- og bidproblemer
Den 25-09-2012 08:03


MarieH8
Tilmeldt: 25-09-2012 06:52
Jeg er helt enig med dig. Jeg har selv problemer med min kæbe og smerter i ansigt, kæbe og nakke pga dårligt sammenbid.
Jeg har gået ved en privat tandlæge der er meget dyr og uden at blive helbredt.
Jeg synes det er en jungle hvor man skal gå hen for at få hjælp. Det virker som om ingen har forstand på det i det offentlige eller tager ansvaret for det. Det er ret uhyggeligt. Politikerne må gøre noget!
Blev sendt til ørenæsehakslæge af min læge. Vedkommende har henvist mig til at tage på panum for at se om de kan hjælpe. Og hvis ikke kan Kæbekir afd måske hjælpe!!! Suk. Sådan er det da ikke med andre sygdomme, at man ikke ved hvor der er behandling, og hvad behandlingen er.
Vil gerne være med til at sætte mere fokus på området, for er også ret frustreret over den manglende hjælp fra systemet.


Re: Kæbe- og bidproblemer
Den 25-09-2012 08:11


MarieH8
Tilmeldt: 25-09-2012 06:52
Tænker også bare - kan det virkelig være rigtigt at man i et land som Danmark ikke kan få hjælp til sine lidelser?! Politikerne skulle selv prøve at have problemer med biddet/kæberne, så kan det være det ville ændre sig!
Føler slet ikke lidelsen er anerkendt. Der må gøres noget.


Re: Kæbe- og bidproblemer
Den 25-09-2012 08:29


persille1
Tilmeldt: 07-12-2008 13:34
MarieH8, jeg vil blot oplyse dig om, du kan redigere i din tekst, hvilket du måske ikke har set. Du kan fjerne alle de mange bogstaver, som gør din tekst bliver meget for lang.


Re: Kæbe- og bidproblemer
Den 24-10-2012 20:17


hundepigen48
Tilmeldt: 21-09-2012 12:12
Min datter har haft bøjle på cirka 2 år... Da hun startede fik hun en slags ganebøjlepå pga overbid.. Det sad i overmunden lidt nedefor gagen,så hun kunne ikke spise,ikke tale ordentligt og den skar i hendes tunge..Så den endte med at komme ud... Hendes tænder sidder som de skal nu med hensyn til,at de sidder pænt i både over og undermund. Men hun skulle så nu ha elastikker i for at rette overbidet, det er blevet et mareridt...
For hun får muskelsmerter myoser fra ørene og ned af og det resulterer i at hun vågner mange gange om natten og er helt færdig om morgenen ,så hun pga af mangel på søvn ikke kan slæbe sig i skole. Så nu har hun haft mindst 18 dages fra vær i år.. Hun tog så elastikkerne af og så går der ca 10 dage efter,før hun kan sove normalt igen.. Vi forsøgte så i efterårsferien med elastikker igen og jeg så masserede hende fra ørerne og ned hvor muskelsmerterne kommer 2 gange om dagen,for at se om det så kunne gå. Men hun kan igen ikke sove om natten..
Det er jo en slag forstuvning man laver i hovedet og hele vores hoved er jo fuld af muskler,så sådan set er der ikke noget at sige til det. Hun har også været syg nu med influenza,nu for anden gang da hendes immunsystem jo blir dårligt uden søvn.. Vi var ved tandlæge ,som sagde man ikke kunne gøre andet for godt 14 dage siden ..I næste uge skal vi så til specieltandlæge,for at se om hun evt har en anden ide.. Men vil lige høre om nogen herinde, evt har prøvet noget lignede..Man føler sig ret magtesløs.For de siger at blir overbidet ikke rettet er der stor chance for at tænderne,kommer til at sidde forkert igen..Men hvad gør man ?


Re: Kæbe- og bidproblemer
Den 01-04-2016 14:24


karinachr123
Tilmeldt: 01-04-2016 12:55
Jeg har læst et par af jeres indlæg, og jeg vil klart anbefale jer at tage kontakt til Per Stylvig i København. Han fiksede min kæbe, da den gik af led for nogle år siden og man kan høre på ham, at han ved, hvad han taler om. Ud over dette, så er han er meget sympatisk og forstående at være hos og jeg har haft en rigtig god oplevelse hos ham. Mit bid er også skævt og jeg skal have lavet en speciel bygget bideskinne, som kan hjælpe med mit bid, så jeg ikke længere oplever hovedpiner og spændinger i kæben.


Re: Kæbe- og bidproblemer
Den 14-09-2016 16:51


Natasjabc10
Tilmeldt: 04-09-2016 08:39
Hej jeg faldt af hest for noget tid siden fik skuldre smerter og 2 timer efter fik jeg stød agtigt i kæberne og har lidet af det siden og kunne rigtig godt tænkte mig st høre lidt om det


Re: Kæbe- og bidproblemer
Den 15-12-2016 15:49


Rabu70
Tilmeldt: 15-12-2016 09:50
Mit forløb mht. kæbe og smerter.
Fik lavet en krone på en tand for 13 år siden.
Har siden haft forskellige problemer med et lændehold, øm skulder og til sidst ond i hæle.
-gik til kiropraktor- som var et aldeles og helt igennem ubrugeligt tiltag- Knæk knæk, og kom igen om 3 dage.. " hvad er der galt, hvad kan foresage at min lænd låser?" Det kan være så meget, men vi ses igen om tre dage- nyt klip i sundheds forsikringen !!! Jeg var skæv i hele kroppen, og langt fra at være god.
Fik kontakt med en Kranio Sakral KS behandler i Århus, som på telefonen fik beskrevet mine problemer.
En ankel der var fastlåst efter et "om vrik" et halvt år tidligere havde gjort at jeg var blevet helt skæv i lænden. Det fik han korrigeret på en times behandling- gik derfra uden smerter eller skævhed.
Senere opstod der smerter i mine hæle, primært den højre. Efter besøg hos KS behandleren stod det klart for ham at min kæbe/ 1 tand der var årsagen.
Efter korrektion af mit bid over et længere stykke tid hos tandlægen ( som til fulde anerkender og forstår sammenhængen) , samt bideskinne som jeg benytter om natten er jeg nu helt symptomfri.
Min egen lomme konklusion er, at alle de problemer jeg har haft mere eller mindre kan forbindes med tandkronens indtræden i min mund, og har været årsagen til dårligere /ubalance- ankel vrid, lændehold, hælsmerter mm.
Kæbe og bidet er så vitalt på hele kroppens balance.
Jeg ville ønske at der kunne komme mere fokus og generel information omkring mulige bivirkninger ved et bid, der ikke er korrekt.
Jeg vil påstå, at der går rigtig mange mennesker rundt som har ondt et sted i kroppen, uden at forbinde det med at det kan ligge i deres bid.
Den etablerede læge/tandlæge stab virker utrolig tilbageholdende med at anerkende sammenhængen. Ihvertfald dem jeg har talt med, med to undtagelser...
Med det som udgangspunkt, er det svært/ umuligt at flytte sig/ den almene opfattelse.

Side 2 af 3 - <   1 | 2 | 3   >
Svar på emne
Annonce