Annonce
Debat > Vitaminer og mineraler > Magnesium mod hjerteforstyrrelse
Side 1 af 2 - 1 | 2   >
Svar på emne

Magnesium mod hjerteforstyrrelse
Den 17-05-2012 22:11


Magnesium1
Tilmeldt: 15-05-2012 14:33
Hejsa.
Jeg er kvinde og 46 år. For ca. 2 år siden begyndte mit hjerte pludseligt at slå anderledes, og der kunne også være lidt åndenød. Jeg gik ikke i panik, men tog det roligt. Over en længere periode skete det flere gange, at mit hjerte slog forkert, nærmest kom ud af takten, det var meget tydeligt, min puls var også anderledes. Min mand kunne også mærke det på pulsen samt når han lyttede på min brystkasse kunne han høre, at der var en tydelig mislyd.
I den periode begyndte jeg også, at døje med tics, specielt omkring det ene øje samt ved munden. Udover dette var jeg almindelig og følte mig rask.
Jeg kontaktede min læge, i første omgang synes han det så meget fredeligt ud, der blev kørt strimmel og målt blodtryk uden bemærkninger. Der gik igen en periode, hvor jeg ind imellem havde hjerte uroligheder. Dagen efter et anfald kontaktede jeg igen min læge, som igen kørte en strimmel. Endelig kunne han på denne strimmel, se at der havde været et eller andet med hjertet, og jeg blev henvist til en hjertespecialist.
Hjertespecialisten scannede mit hjerte, tog blodtryk osv. alt så fint ud og han synes det så ganske fredeligt ud. Hos hjertespecialisten fik jeg en måler på i et par døgn, for at se hvordan min hjerterytme var. Jeg havde ingen anfald de 2 dage, og derfor var det eneste hjertespecialisten kunne se, at jeg havde haft ekstra slag, hvad der åbenbart er mange der har. Hjertespecialisten ville så have, at såfremt jeg fik længerevarende anfald, skulle jeg tage på skadestuen eller til læge og få målt og kørt strimmel, så ville han hurtigt være i stand til at konstatere hvad det var. Sagen er bare den, at mine anfald ikke varer ret længe, mellem 5 og 15 min., og på den tid kunne jeg ”en landpige” ikke nå på skadestuen eller til lægen.
Det var ikke den bedste ”tryggeste” besked man kunne ønske sig!!!!
Jeg begyndte at lede på nettet, læste mange artikler om hjertet, tics og meget andet. Fandt ud af, at der var en vis sammenhæng mellem magnesium, muskler, hjertet osv. Tænkte at dette måtte prøves af.
For ca. ½ år siden begyndte jeg på følgende:
2 tabl. Magnesium (Berthelsen), 1 kapsel fiskeolie, 4 tabl. Dolomit/magnesium, 1 tabl. D3 vitamin og 1 ganske almindelig vitamintabl.
I løbet af de første 2 uger havde jeg et enkelt anfald med, at hjertet ikke slog rigtigt (nærmest kom ud af takten).
Men det er også det eneste anfald jeg har haft siden. Så jeg er helt sikker på, at magnesium har hjulpet mig.
Efter denne tid har jeg kun sjældent mærket disse ekstra slag (som vist nok mange andre også har) men aldrig, at hjertet kom ud af takt.
Ifølge artikler kunne mangel på magnesium også vise sig ved tics. Der kan jeg sige, at magnesium har hjulpet, men mine tics er dog ikke helt væk.
Udover ovennævnte har ovennævnte sammensætning også hjulpet på min spændinger i skulder, arme samt den medfølgende hovedpine.
For ca. 4 uger siden var jeg hos min læge, for at få taget en blodprøve. Jeg har nemlig aldrig fået målt mit magnesium. Det viste sig at være 7,4 og det skal normalt være fra 7,0 og ? – Min læge indrømmer, at det formentlig har været under de 7,0, og så er det jo sandsynligt, at jeg har manglet dette vigtige vitamin/mineral. Min hjertespecialist er heller ikke afvisende overfor hvad jeg har fortalt (han kendte godt til magnesium og hjerte), og vil gerne høre om min sammensætning af vitaminer.
Men, jeg kan godt undre mig – hvorfor måler man ikke dette noget mere, jeg har jo selv måttet finde ud af det!!!. Der kan jo være mange andre, som går rundt og mangler dette mineral, og som har nogenlunde de samme symptomer som mig. Dette mineral skader ikke, så mit råd er – Prøv det!!!!


Re: Magnesium mod hjerteforstyrrelse
Den 26-06-2012 01:17


Alaska80
Tilmeldt: 25-06-2012 23:53
Jeg kan virkelig godt følge dig, og har selv problemer med rytmeforstyrrelser.

Da jeg tog til lægen og forklarede ham om min hjertebanken og rytmeforstyrrelse, tog han straks blodtryk, EKG, og et par blodprøver.
Blodtryk var normalt, og alt så normalt ud på EKG, og det er jo klart, når jeg ikke havde hjerteforstyrrelse hos lægen.
Jeg havde lige som dig, forberedt mig en del på hvad det kunne være inden jeg tog til lægen. Googlet derudad og fandt lige som dig frem til at underskud på Magnesium og Kalium kan give rytmeforstyrrelser.
Jeg nævnte dette for lægen, og han havde aldrig hørt om at Magnesium havde en påvirkning på hjertet, men han insisterede på at måle mit kalium i blodet.

Mit kalium og salt balancen viste sig at være for lav. Han sagde at mit lave kalium tal kunne være skyld i mine hjerterytmeforstyrreler og hjertebanken. Han bad mig om at spise nogle bananer hver dag fordi de indeholder meget Kalium.
Og nu venter jeg på at få taget nye blodprøver for at se om jeg har fået styr på Kalium balancen i blodet. Hermed er jeg også henvist til en hjertespecialist med henblik på at få lavet monitor optagelser i et par døgn.

Jeg har lagt min kost helt om de seneste to uger, og jeg må indrømme at det på ingen måde har hjulpet at æde alt det frugt. Halvdelen af min kost består af frugt, og jeg føler mig bogstavelig talt som én stor frugtplantage.

Jeg undre mig faktisk lige så meget som du gør, og jeg bliver ærlig talt også ret nervøs, for lægerne må da vide hvad Magnesium gør godt for, og hvad mangel gør ved kroppen.
Har nemlig selv tænkt på om jeg mangler Magnesium. Har dog ikke lyst til at tage tilskud når jeg ikke ved om jeg mangler. For meget af bestemte mineraler kan have en dårlig effekt på kroppen.

Vi bliver ikke altid kloge på lægerne, men heldigvis har man nogen at undre sig sammen med, så man ikke står helt alene og ligner et stort spørgsmålstegn ;-)


Re: Magnesium mod hjerteforstyrrelse
Den 26-06-2012 07:14


Kameliadamen1
Tilmeldt: 28-06-2008 09:10
Hej igen Alaska

Ja, man kan undre sig meget over, at læger ikke lægger større vægt på vitaminer og mineralers betydning.

Men det er jeg nu holdt op med. Forklaringen er enkel: Læger har kun haft ganske få timers undervisning i ernæring på universitetet. Derfor indgår den slags kun sporadisk i deres daglige virke.

De fleste læger har dog erfaring for, at kaliummangel kan være alvorligt, og sygehuset tjekker for kalium-mangel som det første, når man bliver indlagt for hjerteproblemer (Jeg ved det, for jeg har prøvet det nogle gange).

Men andre mangler og især magnesiummangel bliver der ofte slet ikke tænkt på.

Jeg kan godt forstå, at du er tilbageholdende med at tage tilskud, når du ikke ved, om du mangler magnesium. Vi får jo hele tiden at vide, at vitaminpiller er unødvendige eller endda farlige!

Men netop magnesium kan man altså ikke få for meget af. Det overflødige kommer ud med urinen. Og netop magnesium siges det, at alt for mange mennesker mangler.

Mange hilsner

Kameliadamen


Re: Magnesium mod hjerteforstyrrelse
Den 26-06-2012 17:39


Alaska80
Tilmeldt: 25-06-2012 23:53
Hej igen :)

Jeg har også haft den samme tanke om at de på medicinstudiet får alt for lidt undervisning i anering.
Jeg er meget glad for at høre, at man kan tage Magnesiumtilskud uden der er nogen fare, og at kroppen bare skylder resterne ud af systemet.

Jeg vil se hvad apoteket har på lager af Magnesium. Jeg har tænkt på det før.
Det er dog altid rart at få bekræftet hvor vigtigt det rent faktisk er.

Jeg vil også starte med almindelig multi kosttilskud for en sikkerhed skyld.

Tusind tak for dit hurtige svar.

Rigtig god dag.


Re: Magnesium mod hjerteforstyrrelse
Den 27-06-2012 17:09


ox3steen
Tilmeldt: 14-10-2009 13:56
Ud fra min opfattelse forstår jeg udemærket jeres fustrationer
over den manglende hjælp fra div. læger.

Min konklution er:

Nr. 1. Hjælp jer selv, ved at spørge de mennesker som har en ægte
og reel holdning til at hjælpe jer med at blive sunde og raske.

Nr. 2. Lægers, ligesom så mange andre menneskers største interesse er,
at hjælpe sig selv, ved at få så meget magt og så mange penge som muligt!

mvh.
ox3steen


Re: Magnesium mod hjerteforstyrrelse
Den 28-06-2012 07:32


Kameliadamen1
Tilmeldt: 28-06-2008 09:10
Hej Ox3steen

Hvis du kunne være lidt mere konkret, ville det være dejligt :o)

Hvem henvender du dig til? Når du skriver ”jer” og ”jeres”, henvender du dig så til trådstarter, der jo allerede har løst sit problem eller til Alaska og mig, der diskuterer trådstarters løsning?

Vi hjælper os selv, ved at diskutere helbredsproblemer og videregive erfaringer. Det er det, Netdoktors debatter er beregnet til.

Du skriver:

”Hjælp jer selv ved at spørge de mennesker som har en ægte og reel holdning til at hjælpe jer med at blive sunde og raske?”

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvem du hentyder til. Jeg er altså ikke tankelæser! De mennesker, du taler om, ønsker de slet ikke honorar for deres hjælp?

Og så skriver du:

”Lægers, ligesom så mange andre menneskers største interesse er, at hjælpe sig selv, ved at få så meget magt og så mange penge som muligt”.

Det vil jeg gerne kommentere.

Efter min mening skyldes problemerne i sundhedssystemet, at det er tosset indrettet (patienterne skal fare fra den ene specialist til den anden, og ingen specialister arbejder sammen eller taler sammen).

Derudover mangler de praktiserende læger viden om, hvordan den sunde krop fungerer (elementær viden om ernæring og om tarmsystemets normale funktion), og de har været underlagt et stærkt pres fra en magtfuld lobby, der ønsker, at læger skal tolke en hel masse helbredsproblemer som psykisk betingede (såkaldt funktionelle sygdomme).

Jeg synes, at du er meget fordomsfuld, og at du udtrykker dig meget unuanceret. Sådan som jeg ser på det, så er der meget at kritisere i sundhedsvæsenet. Men jeg tror, det er meget sjældent, at man kan kritisere den enkelte læge for manglende vilje til eller interesse for at hjælpe mennesker i nød.

Mange hilsner

Kameliadamen


Re: Magnesium mod hjerteforstyrrelse
Den 28-06-2012 11:50


tolstrup13
Tilmeldt: 02-11-2011 17:19
Kære Alaska.
Jeg er selv læge,og har også haft ekstrasystoler,som vi kalder det når hjertet slår et slag over.
For knap 20 år siden læste jeg en artikle i ugeskrift for læger,hvor der var videnskabelig belæg for at omega 3 fedtsyrer som findes i fiskeolie hjalp mod hjerterytmeforstyrrelser. På det tidspunkt havde jeg extrasystoler,og en måned senere besøgte jeg i min sejlbåd en norsk sejlerven,som var fritidsfisker.En ugestid sad vi på "brygga" og spiste hver dag hans herlige fiskeretter.En ugestid senere var mine extrasystoler væk.Da de senere kom tilbage,tog jeg 3 fiskeoliekapsler om dagen og blev extrasystolerne kvit. Om vinteren boede jeg i Spanien og da fiskeoliekapsler ikke kunne fåes der,tog jeg en forsyning med fra dk, Et par år senere glemte jeg at få en forsyning med.Men det betød ingenting, -extrasystolerne kom ikke igen. De sidste 10-15 år har jeg ikke taget fiskeolie og er åbenbart kureret for livstid ved en kur på nogle få år.


Re: Magnesium mod hjerteforstyrrelse
Den 28-06-2012 15:28


Alaska80
Tilmeldt: 25-06-2012 23:53
Kære Tolstrup13.

Tusind tak for at du vil dele dine erfaringer.

Jeg er klar på at gøre alt for at mit hjerte bliver fuldt ud sundt og stærkt.
Som en kvinde tidligere længere oppe i tråden foreslår, vil jeg starte Magnesium, og er ligeledes åben for dit forslag med fiskeolie.

Jeg er ganske vist rigtig glad for alverdens fiskeretter, men i og med det er temmelig dyrt at spise frisk fisk, får jeg det sjælden. Det ender som regel med fiskefrikadeller på mine rugbrødsmadder, da det nok er den billigste form.
Men jeg ved at laks har et stort indhold af disse omegaer, men det er en dyr fisk at spise to gange i ugen. Så ja, jeg tager gerne noget tilskud.

Hvis du kender et bestemt mærke som er rigtig godt, må du endelig sige det. Som jeg kan forstå, er der stor kvalitetforskel på diverse fiskeolie mærker.

Igen, tusind tak for at du vil dele din hjerte historie.


Re: Magnesium mod hjerteforstyrrelse
Den 28-06-2012 22:11


tolstrup13
Tilmeldt: 02-11-2011 17:19
Kære Alaska.
Nej jeg husker ikke navnet på fiskeoliekapslerne,som jeg købte i Føtex.Jeg har set at de stadig sælger dem jeg i sin tid tog.Så hvis der er en Føtex i nærheden,tro jeg det er det billigste sted at købe dem.
Grundstoffet magnium koster sikkert en del når det sælges i tabletform i en Matas.Så jeg kan give dig en anden ide.
Magnium findes i planternes klorofyl,som grønkorn,der gør det muligt for planten at omdanne sollys til elektrisk energi,der muliggør at planten kan omdanne CO2 til de energirige kulstofforbindelser,som er forudsætningen for alt liv på jorden.
Den billigste grønne plante jeg kan komme i tanke om er frosset spinat.Tilberedes i mikroovn med en smule salt og peber drysset oveni supleret med en sjat piskefløde.Jeg vil tro 50 gram frossen spinat indeholder betydelig mere magnium end dit dagsbehov. Det er nemt at regne ud hvor mange % magnium klorofylmolekylet indeholder.Summen af 20 kulstofatomer med atomvægt 12 og 40 brintatomer med atomvægt 1,giver 280. Desværre husker jeg ikke præcis atomvægten af magnium,men et slag på tasken ca 50. D.v.s. Magnium udgør rundt regnet 1/6 af klorofylmolekylet.
Men så kommer det vanskelige,hvor meget udgør spinatbladets fibre og andet fyld i forhold til klorofylet.For at besvare det spørgsmål skal du nok have fat i en plantebiolog.
Måske kom Skipper Skræks styrke ganske rigtigt fra spinat.


Re: Magnesium mod hjerteforstyrrelse
Den 28-06-2012 22:37


Alaska80
Tilmeldt: 25-06-2012 23:53
Tusind tak for dit hurtige svar Tolstrup13.

Fantastisk med nærmere info om alternativer til Magnesium.
Jeg er stor tilhænger af at finde mine vitaminer og mineraler igennem kosten, og jeg vil helt sikkert se nærmere på dit fif med spinaten.

Nu ved jeg ikke om det er en skrøne, eller om det er sandt, men har ladet mig høre, at mikrobølgeovn dræber de vigtige næringsstoffer i maden der bliver tilberedt derigennem.
Jeg tænker at almindelig ovn kan gøre tricket.

Det er nu meget interessant vide hvor meget Magnesium der findes i spinaten.
Jeg går ud fra man også kan komme helbladet spinat i salaten med samme effekt.

Jeg vil stikke snuden forrbi føtex og samle nogle fiskeolietabletter op.

Tusind tak for nærmere info.
Hav en rigtig god aften.

Side 1 af 2 - 1 | 2   >
Svar på emne
Annonce