Annonce
Sex ved handicap
Af Erik  Fangel Poulsen, speciallæge

Hvad gør man, når det er svært at gennemføre et samleje?

Lyst og trang til sex har de fleste mennesker, men der findes en række lidelser og handicap, som gør det vanskeligt at leve et normalt seksualliv. For eksempel kan mænd og kvinder med lammelser eller svære gigtlidelser have svært ved at gennemføre et samleje - eller i det hele taget udfolde sig seksuelt, så lyst og trang tilfredsstilles.

Hvis man er i en sådan situation og føler, at man har brug for hjælp til at udfolde sig seksuelt, skal man sige til, selv om det nemmeste måske vil være at klare sig uden om og forsøge at skjule det eller lade være med at snakke om det.

Det er også vigtigt, at man har sine nærmeste – mand eller kone – med i sine tanker og ønsker. Det kan være indgangen til, at man søger professionel hjælp – for eksempel hos lægen. Når først der er taget hul på problemet, er der også mulighed for at få det løst eller lempet. Lægger man derimod låg på, vil det boble videre på fuldt tryk.

Snak om problemet

Man vil føle det som en lettelse, hvis man får snakket ud med den eller dem, som på en eller anden måde er en del af dit liv også på dette område. Og man skal være parat til at tage imod den hjælp, som andre vil tilbyde. Det handler ikke om medlidenhed. Kærlighed og hengivenhed kan føre mod målet. Men ellers handler det om konkret praktisk hjælp, hvor der bliver sat ord og handling på ønsker og behov.

Læs mere om SEKSUALITET


Sidst opdateret: 12.11.2007


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Følg med i debatten

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark