Annonce

Jeg er lille - kan jeg gøre noget for at blive højere?

Spørgsmål:

Kære Alexandra.

Jeg er 13 år og cirka 155 centimeter høj. Jeg synes selv, at jeg er rigtig lille, og mine venner siger også tit, at jeg er meget lille. Jeg er ret irriteret over, at de bliver ved med at nævne min højde. Jeg fik min menstruation i 5. klasse og jeg fik bryster meget tidligt. Jeg fik derudover kyssesyge her for lidt over et halvt år siden. Min far siger, at det har stoppet min vækst, kan det være rigtigt?

Jeg er virkelig ked af min højde, og det gør det ikke bedre, når alle siger at høje piger er meget pænere end små piger. Kan jeg ikke gøre noget for at blive højere?

Hilsen den triste pige.

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar:

Kære den triste pige,

Det er ærgerligt, at du er så trist over din højde, for du har en fuldstændig normal højde. Så rent sundhedsmæssigt vil jeg ikke være bekymret. Væksten hos et menneske varierer og afhænger blandt andet af gener, føde og sygdomme. Man kan tit kigge på sine forældre og se cirka, hvor høj, man kan regne med at blive. Din kyssesyge for et halvt år siden har næppe gjort, at du ikke når din sluthøjde eller gjort, at din vækst er gået i stå, så det vil jeg slet ikke bruge tid på at tænke over. Der er mange der kan lide korte piger. Men du har altså en normal højde. Der er desværre ikke noget, du kan gøre for at blive højere. Du kan spise sundt og regelmæssigt, være fysisk aktiv og tænke på, at du stadig har år, hvor du vokser. Jeg ved ikke, hvem der siger, at høje piger er meget pænere end små piger, men jeg synes måske du skal tænke over, om det er noget du virkelig selv synes og bare være stolt af den højde du har. Tænk på, at der sikkert er mange høje piger, der ville ønske de havde din højde.

Mvh Alexandra Gheorghe, læge  

Sidst opdateret: 08.06.2016

Annonce