Annonce

Mine brystvorter vender indad

Spørgsmål:

Jeg er en pige på 14 år, der har et problem: Mine brystvorter vender indad. Jeg synes, det er utrolig grimt. Jeg har snakket med min mor om det, for hun havde også selv dette problem, og hun valgte at blive opereret. Men den dag i dag fortryder hun operationen, og synes derfor ikke, jeg skal have gjort det. Men er der andre muligheder så jeg kan få dem "ud"? Jeg har læst, man kan bruge en brystpumpe eller massere dem, men passer det? Eller har I nogle andre forslag til, hvad jeg kan gøre for at få dem ud? Jeg håber virkelig I kan hjælpe mig, for det får mig virkelig til at føle mig anderledes og tilbageholdende.

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar:

Jeg har tit svaret på spørgsmål vedrørende pigers bryststørrelse, vækst og udseende generelt. Jeg plejer altid at sige, at vi allesammen ser forskellige ud og at der er mange faktorer, der påvirker en kvindes brystudvikling. En af faktorerne er arv og at man nogle gange kan kigge på sin mor eller mormor og se, hvad man kan forvente sig. Men det behøver slet ikke være det eller kun det alene, der bestemmer, hvordan ens bryster kommer til at se ud.

Du er kun 14 år og dine bryster er slet ikke færdigudviklede. Jeg er rigtig glad for at læse at du kan tale med din mor om det her og lytte til hendes tanker og råd omkring operation, men du bliver nødt til at vente indtil dine bryster er færdigudviklede med at tage de beslutninger. Men, som navnet antyder, vender indadvendte brystvorter indad. Hos nogle kvinder er begge brystvorter indadvendte - for andre gælder det kun det ene bryst. 

Indadvendte brystvorter er et normalt fænomen og viser sig hos unge piger i puberteten. Jeg har ikke nok erfaring med om man kan bruge en brystpumpe eller massage, men i de artikler jeg har fundet omkring indadvendte brystvorter virker de ting ikke til at have effekt. Hvis problemet er meget stort for dig, kan du tale med din skolesygeplejerske eller læge om det. Men husk på, at det er normalt, bryster ser forskellige ud og dine bryster er ikke færdigudviklede endnu.

Venlig hilsen

Alexandra Gheorghe, læge.

Sidst opdateret: 20.06.2016

Annonce