Annonce

Jeg bløder virkelig meget og føler det har overtaget mit liv

Spørgsmål:

Jeg har fået menstruation for nylig, men jeg bløder virkelig meget. Nærmest hver gang bløder jeg igennem om natten. Det kommer ud på lagnet, selv om jeg nogle gange putter ekstra toiletpapir i sammen med bindet. Om dagen skifter jeg bind fem gange!

Jeg oplevede også engang, at det blødte igennem om dagen hos min kusine. Det er så frustrerende, og er ved at gå amok over det! Jeg føler det har overtaget mit liv. Det stresser mig vildt, og jeg vil gerne have en løsning på det!

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar:

Du bløder faktisk ikke særlig meget under menstruationen, selvom det kan føles sådan. Kun godt 60 ml i løbet af hele perioden – i alt ca. 4 spiseskefulde.

I begyndelsen kan du bløde en smule, i midten lidt mere og mod slutningen noget mindre igen. Ikke to kroppe er ens, og blodmængden varierer. Men hvis din hverdag bliver styret af din blødning, skal du se din læge.

Kraftig menstruation er en tilstand, hvor kvinden bløder mere end normalt eller længere end de gennemsnitlige 4-5 dage. Det optræder typisk sammen med blødningerne mellem menstruationerne (intervalblødninger) og uregelmæssig menstruation.

Hvis blodtabet er så stort, at du får blodmangel, vil symptomerne herpå være bl.a. træthed udover det sædvanlige. Der kan forekomme smerter, ofte i forbindelse med menstruationen.

Da du næsten lige har fået din menstruation kan du godt vente lidt til den stabiliserer sig lidt, men hvis det er så forstyrrende i din hverdag, så opsøg din læge, hvor I kan diskutere eventuel hjælp.

Venlig hilsen

Alexandra Gheorghe, læge

Sidst opdateret: 01.07.2016

Annonce