Annonce

Bange for at tisse, når jeg skal lave gymnastik

Spørgsmål:

Jeg har nogle problemer med min bækkenbund. Hver gang jeg skal lave gymnastik, er jeg altid bange for, at jeg skal tisse i bukserne. Det har stået på længe, og jeg er træt af det. Kan I ikke hjælpe mig med nogle gode råd, eller måske nogle øvelser? Jeg håber, I kan hjælpe mig, da det fylder meget i min hverdag.

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar:

Du skriver, at du altid er bange for at tisse i bukserne, når du skal have gymnastik, så jeg går ud fra, at du har oplevet at tisse i bukserne. Det er vigtigt at du har gode toiletvaner.

Normalt skal man tisse, når der er cirka 150 milliliter tis i blæren. Mærker du det, er det vigtigt at komme af sted på toilettet. Mange vil ikke bruge skolens toiletter og holder sig, og så opstår det problem, som at tisse i bukserne.

Jeg ved ikke, hvad du drikker i løbet af en skoledag, men cola, light sodavand, te og kaffe er alle vanddrivende. Prøv at gå på toilettet inden gymnastiktimen. Eventuelt kan du prøve at lave knibeøvelser, for at styrke muskulaturen i din bækkenbund. Du kan også besøge skolesygeplejersken for at tale om dette og lave et skema over dine toiletvaner.

Held og lykke.

Venlig hilsen

Alexandra Gheorghe, læge

Sidst opdateret: 01.07.2016

Annonce