Annonce

Mine ydre kønslæber er grålige - er det normalt?

Spørgsmål:

Jeg er en pige, som gerne vil have besvaret to spørgsmål om mit underliv:

  1. Jeg synes, at mine ydre kønslæber er grålige i det. Er det normalt?

  2. Jeg kan ikke finde klitoris. Jeg har prøvet at føle mig frem, imens jeg kigger i et spejl, men jeg kan ikke finde klitoris, hvorfor?

Jeg er bange for, at der er noget galt med mig, og jeg tør ikke at sige det til nogen, fordi jeg synes, det er pinligt. Tak på forhånd.

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar:

Det er ikke noget galt med dig! Der er rigtig meget piger, der bekymrer sig om de nu også er normale dernede. De ydre kønslæber er en eller to par hudfolder, der er behårede. Hvis du trækker de ydre kønslæber til side, ser du ind på de indre kønslæber, der omkranser skedeåbningen. De indre kønslæber er bløde og hårløse hudfolder inden for de ydre kønslæber, men som sagtens kan være længere ude end de ydre og til hver side af skedeåbningen. Farve, størrelse, form og det generelle udseende af kønslæberne kan variere stort fra kvinde til kvinde. Så jeg vil tro at dine er helt normale. Der hvor de indre kønslæber mødes over skedeåbningen findes klitoris, delvist eller helt dækket af klitorisforhud. Mellem klitoris og skedeåbningen er du måske heldig nok og ser et lille hul. Det er urinrøret. Prøv dig frem igen med et spejl. Alternativet er at finde et billede over kvindens kønsorganers anatomi og kigge på det samtidig med at du finder din egen. Og ja, du er helt normal.

Held og lykke.

Alexandra Gheorghe, læge

Sidst opdateret: 07.07.2016

Annonce