Annonce

Hvad skal jeg gøre for at jeg ikke bløder igennem?

Spørgsmål:

Jeg er en pige på 14 år, som har haft menstruation i lidt over et halvt år. Jeg oplever ingen smerter under min menstruation, men om natten bløder jeg nemt igennem. Jeg sover med Libresse Goodnight-bind, som har seks ud af seks dråber. Problemet er bare, at jeg alligevel bløder igennem. Det er rigtig irriterende, og jeg er bange for at sove hos en veninde under min menstruation, hvis nu jeg skulle bløde igennem. Må man sove med tampon om natten, eller er det bedst at bruge bind? Hvad skal jeg gøre, for at jeg ikke bløder igennem?

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar:

Du skriver, at du kun bløder igennem om natten, derfor går jeg ud fra, at du ikke døjer med kraftige menstruationsblødninger, for så vil du også bløde igennem om dagen. Det er selvfølgelig ikke sjovt for dig, at du føler, du ikke kan sove hos en veninde på grund af dette problem.

Der findes mange forskellige typer bind og tamponer. Du skal prøve dig frem for at finde ud af, hvad der passer bedst til dig. Nu skriver du, at du bruger et såkaldt Goodnight-bind og spørger samtidig, om du skal bytte til tampon. Tamponer bør skiftes hver 3. til 4. time, så når man tænker på det, bør du bruge bind, når du sover, hvis du ikke vil stå op flere gange om natten for at skifte tampon. Det er fordi, du kan blive alvorligt syg, hvis der går for lang tid imellem, at du får skiftet tampon. Du bør også skifte bind hyppigt, gerne lige så hyppigt, som du bør skifte tamponer. Derved undgår du lettere at bløde igennem og du undgår generende lugt.

Det vil altså være en løsning for dig, at stå op om natten og skifte bind, men jeg kan godt se, at det ikke er en holdbar løsning. Men måske en løsning, når du overnatter. Der findes også en såkaldt menstruationskop. Koppen er en lille gummibeholder, som kan opsamle blod under menstruationen. Den er miljøvenlig og kan genbruges efter at blive skyllet i vand. Mange kvinder i alle aldre er glade for menstruationskoppen og oplever, at de efter skift til menstruationskoppen får en bedre intim lugt og markant mindre udflåd end ved brug af tampon eller bind. Det vil muligvis være den bedste løsning.

Held og lykke.

Venlig hilsen

Alexandra Gheorghe, læge

Sidst opdateret: 12.07.2016

Annonce