Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg kan presse væske ud af mit bryst - er det kræft?

Spørgsmål:

Jeg er en kvinde på 39, der for ca. 4-5 år siden har fået mit venstre bryst undersøgt for kræft pga. nogle stikkende smerter i venstre side af brystet. Der blev heldigvis ikke fundet noget.

Men jeg har siden fået de samme smerter i højre side af højre bryst, og desuden er jeg begyndt at kunne presse mørk væske (sort/grå) ud.

Dette har jeg dog ikke tænkt nærmere over, indtil jeg læste Jeres svar på en anden kvindes lignende spørgsmål, hvor hun blev rådet til at søge læge, da væsken kunne være tegn på kræft. Nu bliver jeg selvfølgelig stærkt i tvivl igen - kan det alligevel være kræft? Har de 2 forskellige symptomer noget med hinanden at gøre? Jeg vil lige nævne, at jeg har silikone-implantater i begge bryster. Dette blev foretaget for ca. 8 år siden. Jeg vil også nævne, at min mormor døde af brystkræft - og min mor har for et par år siden fået fjernet begge bryster pga. kræft.

Svar:

NYT om behandling af kræft

INDSÆT-BILLEDTEKST-HER

Dyk ned i Netdoktors nye magasin, 'UPDATE - Kræft'. Her fortæller overlæge Ann Knoop om den seneste udvikling inden for brystkræft. LÆS HER

Din tvivl er berettiget. Det er ikke normalt at kunne presse en sort-grå væske ud af brystvorten, det kan være tegn på noget alvorligt, og du bør derfor kontakte egen læge med henblik på at blive undersøgt. Er det brystkræft, er det vigtigt, at det opdages og behandles tidligst muligt. En knude i brystet er oftest første symptom på brystkræft; indtrækning af brystvorte eller af huden på brystet, sekretion fra brystvorten kan også være det, men det er mere sjældent. Stikkende smerter i brystet kan have flere årsager og behøver ikke at have relation til væsken, en mulighed er myoser (muskelinfiltrationer) i musklerne, der sidder mellem ribbenene. Det kan bl.a. komme ved hoste, eller hvis man spænder. Søg læge.

Hanne Korsholm, speciallæge i almen medicin.

Sidst opdateret: 26.06.2000
Annonce