Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Skal man koppevaccineres med Mellemøstkrisen for øje?

Spørgsmål:

Hej NetDoktor

Med Mellemøstkrisen for øje, ville det interessere mig, om det er muligt at blive koppevaccineret hos lægen, hvor meget det koster, hvilke bivirkninger der kan optræde og om vaccinen holder livet ud?

Svar:

Kære Spørger

Kopper er i dag udryddet, således at der ikke noget steds i verden er krav om koppevaccination i forbindelse med et udlandsophold. Koppevaccination som led i vaccinationsprogrammet blandt danskere ophørte ca. 1972.

En koppevaccination svækkes i mindre grad livet igennem, men man må dog påregne, at en primærvaccination har en rimelig beskyttelse i mange år, muligvis livslang.

Såfremt der i forbindelse med terror skulle opstå en udsættelse for kopper har man i Danmark et nationalt beredskab med koppevaccine som kan anvendes øjeblikkeligt efter nærmere retningslinier. Det er således ikke muligt at blive koppevaccineret aktuelt .

Med venlig hilsen

Hans Ole Svendsen, speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 20.02.2003
Annonce