Annonce

Har jeg sukkerabstinenser?

Spørgsmål:

Kære NetDoktor,

For ca 3 uger siden, meldte jeg mig ind i De Danske Vægtkonsulenter for at tabe 8-10 kilo. Jeg har fulgt deres program med masser af frugt og grønt og fisk og knap så meget brød, pasta og ris. -Og intet sukker! Inden denne kur har jeg drukket meget cola og også ofte spist chokolade.

De sidste 4-5 dage er jeg blevet mere og mere uoplagt, jeg har ingen energi, jeg føler mig meget svimmel og er meget varm og svedig. Samtidig har jeg, selvom jeg har fulgt programmet, ikke tabt mig i den uge.

Har jeg sukkerabstinenser? Og i så fald: Hvor længe går der, før det er ude af mit system?

Andre snakker om, det kan være mit stofskifte, der har fået en slags "shock" af pludselig at få sund mad 3 gange om dagen. Jeg har også læst noget om ketose. Jeg får 60 gram brød hver dag - jeg har ikke spist ris, pasta og kartofler den sidste uges tid, men efter hvad jeg har forstået, stemmer det ikke overens med, at jeg ikke har tabt mig.

Håber du kan hjælpe mig.

Med venlig hilsen en spørger.

Svar:

Kære Spørger,

Det er meget svært at vurdere sammensætningen af din kost, ud fra det du skriver, men mit bedste bud er, at du spiser for store mængder mad, ellers ville du have tabt dig i løbet af 3 uger.

Sukkerafhængighed eksisterer ikke på den måde, at man kan få abstinenser, så det er ikke det, der er forklaringen på din svimmelhed, uoplagthed, og varmefølelse. Du skulle heller ikke kunne få ketose, hvis du ikke taber dig over en uge. Dine symptomer har næppe noget med din slankekur at gøre, men måske har du fået en virusinfektion.

Jeg synes, at du ufortrødent skal fortsætte din kur hos Vægtkonsulenterne, og hvis du ikke får det bedre, så gå til din læge og få ham til at undersøge dig.

Med venlig hilsen

Arne Astrup

Læge og ernæringsekspert.

Sidst opdateret: 11.05.2005
Annonce