Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min kærestes penis er for stor

Spørgsmål:

Kære Netdoktor

Jeg er en pige på 24 år, som har været sammen med min dejlige kæreste i snart 4 år. Problemet er, at min kærestes penis er meget stor. I starten var det ikke et problem, men efterhånden begyndte jeg at sprække når vi havde samleje. Det var ikke så meget når han skal ind i mig - det kommer i løbet af samlejet. Det er meget ubehageligt i op til flere dage efter, og det har resulteret i, at jeg spænder helt i underlivet, når vi skal til at have sex. Så i snart et år har vi måtte "nøjes" med anden sex end samleje, men det er bare ikke en holdbar løsning.

Det skal lige siges at min kæreste er meget kærlig og blid, så det er ikke fordi han ikke tager hensyn til mig.

På forhånd tak for hjælpen!

Med venlig hilsen en spørger.

Svar:

Kære spørger

En stor penis kan faktisk give flere problemer end en lille - og kræver ofte lidt ekstra eksperimenter med forskellige stillinger. Hvis penis er meget tyk, kan den genere indgangen til skeden, og er den meget lang, kan den irritere livmoderhalsen.

Det er naturligvis vigtigt, at din kæreste er ekstra blid og forsigtig, når I har sex - og det forstår jeg på dig, at han er. Der udover er I nødt til at prøve jer frem til, hvilke samlejestillinger, som er de rette for jer. Nogle par har glæde af at have samleje bagfra, liggende i ske med mandens mave mod kvindens ryg. Andre finder det rart at ligge med kvinden øverst ("riddestilling"), så det er hende, der styrer bevægelserne. Evt. kan man placere en pude eller en sammenrullet dyne under kvindens bagdel og/eller mave, så penis ikke kommer helt i bund. For nogle par fungerer det, for andre ikke. I er nødt til at prøve jer frem.

En anden vigtig ting er, at du er fugtig nok under samlejet, og for nogle er lidt supplerende vandbaseret glidecreme (eller eksplorationscreme) fra apotek eller materialist en god løsning. Samtidig er det vigtigt at give sig god tid til forspillet, så du og dit kønsorgan er "parat" til sex. Endelig var det måske en idé at få lavet en gynækologisk undersøgelse, for at blive klar over, præcis hvor det går galt, når I har samleje. Og for at sikre sig, at der ikke er forhold i dine indre kønsorganer, som gør dem særligt sårbare.

Jeg er ked af, at jeg ikke har nogen mirakelløsning på jeres ret velkendte problem. Men jeg håber alligevel, I kan bruge mit svar til at komme videre.

Mange hilsner

Christian Graugaard, Læge, ph.d.

Sidst opdateret: 31.10.2006
Annonce