Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min ene testikel sidder højt i pungen og smutter til tider op i maven. Kan jeg opereres for dette?

Spørgsmål

Kære netdoktor

Da jeg var lille, 4-5 år gammel vil jeg tro, blev jeg opereret i lysken på grund af at min højre testikel ikke ville falde ned. Men testiklen sidder fortsat meget højt, og den "smutter" ofte op i maven (eller hvor den nu gemmer sig) og det kan være lidt generende også i forhold til sex.

Kan man gøre noget for at få testiken til at placeres lavere i pungen? Jeg har ikke det samme problem med den venstre testikel.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Når din testikel glider op og ud af pungen, lægger den sig lige neden for lyskekanalen – den forsvinder ikke ind i bughulen. Hos en voksen mand sker det ikke lige så ofte som på mindre drenge. Og ja, man kan formentlig operere dig, men det kræver som udgangspunkt, at du henvises til en urologisk afdeling til undersøgelse.

Den mest nærliggende årsag hos dig er, at testiklen i barnealderen ikke kunne komme længere ned i pungen, hvilket den givetvis kan nu, hvis du bliver opereret én gang til.

Held og lykke.

Venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i urologi

Sidst opdateret: 20.01.2007
Annonce