Annonce

Kan rejsningsproblemer skyldes sterilisation?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er blevet steriliseret for cirka et år siden og har siden oplevet, at jeg ikke har kunnet holde erektionen i længere tid af gangen og kun sjældent kan komme to gange.

Nogle gange gennemføres samlejet, men penis bliver kun cirka 70% erigeret. Jeg har aldrig tidligere haft lignende problemer, og mit spørgsmål er, om det kan skyldes min sterilisation?

Hvis det kan, vil det så hjælpe at reversere operationen, eller kan man medicinere sig ud af det? Min lyst fejler ikke noget, men fysisk svigter systemet. Jeg håber, der kan gøres noget, da det er ved at blive et stort personligt problem for mig.

På forhånd tak!

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Dine rejsningsproblemer er ikke en følge af steriliseringen, så du skal af den grund ikke have det lavet tilbage. I begyndelsen af 1900-tallet troede nogen, at man kunne ”opfriske” testiklerne til at danne mere hormon ved at foretage en sterilisering. Det kunne man ikke, men det er med til at understrege, at man ikke forringer den del af testiklernes funktion ved en sterilisering.

Det er kun sædproduktionen, der efterhånden helt går i stå. Fælles for alle mænd er, at der ikke skal så meget til, før psyken spiller dem et puds, hvad angår rejsning. Hvis man først frygter, at rejsningen ikke bliver god, så bliver det ofte en selvopfyldende profeti.

Jeg plejer at sige, at hvis en mand indleder et seksuelt samkvem med et stærkt ønske om at opnå en god rejsning, så vil jeg udstede en garanti på, at så lykkes det ikke. Han er så ved at udvikle præstationsangst.

Hvis du får god rejsning under søvn og kan opnå god rejsning ved masturbation eller anden seksuel stimulation, så virker ”systemet”, som det skal. Kunsten er at lægge præstationsangsten væk og lade være med at tænke/ønske noget om rejsningens kvalitet.

Nogen mænd har brug for at prøve nogle gange med piller af typen Viagra eller lignende for at genvinde selvtilliden. Nogle af disse mænd indrømmer senere, at bare de véd, at pillerne ligger i skuffen, så har de ingen problemer.

Held og lykke med at lægge problemet fra dig.

Med venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i urologi

Sidst opdateret: 11.01.2014
Annonce