Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhed | Infektioner

Ny corona-variant får smittetallet til at stige

Statens Serum Institut forventer, at en ny corona-variant vil blive dominerende indenfor få uger og give stigende smitte. Læs mere om den her.

Offentliggjort: 13. Juni 2022

Statens Serum Institut forventer, at en ny corona-variant vil blive dominerende indenfor få uger og give stigende smitte. Varianten har nemmere ved at modstå immunitet, men giver ikke et mere alvorligt sygdomsforløb end tidligere varianter.

Statens Serum Institut har undersøgt en række Omikron-undervarianter og vurderer, at varianten BA.5 vil blive dominerende i Danmark i løbet af få uger. Det sker samtidig med, at andelen af smittede med corona i Danmark i uge 22 steg med 16% efter en periode med faldende smitte. Det skyldes ifølge Statens Serum Institut, at BA.5 begynder at vise sig i Danmark sammen med to andre undervarianter.

Ny og mere smitsom corona-variant

Den nye variant ser ud til at være mindre følsom overfor den immunitet vi ellers har opnået gennem vacciner og tidligere smitte. Det gør, at varianten har nemmere ved at smitte, også selvom det er sommer. Viggo Andreassen, der er lektor ved Roskilde Universitet med speciale i matematisk epidemiologi, forklarer, at de tidligere varianter af corona ikke har været i stand til at sprede sig særlig hurtigt om sommeren, men det er blevet ændret med den nye variant. - Nu er corona blevet så smitsom, så hver smittet, selv om sommeren, kan nå at smitte mere end én. Og det vil sige, at vi godt kan få epidemier, selvom det er sommer, siger Viggo Andreasen til TV2.

Giver ikke et mere alvorligt sygdomsforløb

Den nye variant har altså nemmere ved at sprede sig i samfundet, men skulle du blive ramt, ser det ikke ud til, at du får et mere alvorligt sygdomsforløb, end vi har set ved de tidligere varianter. Statens Serum Institut har lavet vurderingen ud fra de smittetilfælde, der har været med den nye variant i Danmark og fra internationale meldinger.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: ssi.dk, ssi.dk, nyheder.tv2.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .

Kommentér denne artikel

Der er endnu ingen kommentarer på denne side


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.