Torsk /sej med kartoffelgratin på grønsagsbund

Middagsretter - fisk og skaldyr

6 personer

750 g. tyk torskefilet (ikke halestykker)

1,5 dl. hvidvin (tør)

720 g. kartofler

1 dl. cremefraiche (9 %)

1 bdt. bladselleritop (eller hakket persille)

2 spsk. peberrod (fintrevet)

2 stk. æggeblommer

200 g. gulerødder

200 g. porre

200 g. persillerod

150 g. selleri

Sådan gør du:

Skær grønsagerne i tynde stave (julienne). Kom grøntsager, vin, lidt vand og salt i en gryde og kog væden væk ved kraftig varme. Smag til med salt og peber.

Fordel grønsagerne i et ovnfast fad.

Kog kartoflerne møre i vand UDEN salt. Hæld vandet fra, gem lidt til mosen. Pisk kartoflerne med lidt kogevand og cremefraiche. Rør persille/blegselleri og peberrod i og smag til med salt og peber. Rør æggeblommerne i.

Tænd ovnen på 220 grader.

Drys torsken med salt og peber og læg den på grøntsagerne. Fordel kartoffelmosen over torsken i et tykt lag.

Sæt fadet i ovnen i cirka 20 minutter til mosen er pænt gylden.

Annonce (læs videre nedenfor)

Energi-information pr. portion

Energi 340 kcal / 1415 KJ

Fedt 5 g.

Kulhydrat 41 g.

Protein 31 g.

Alkohol 2 g.

Kostfibre 10 g.

Sidst opdateret: 02.04.2007