Annonce

Årets mest læste i 2020

Når et år går på hæld, er det tid til tilbageblik og refleksion over året, der er gået. Her ser vi tilbage på de emner, der fik allermest opmærksomhed på Netdoktor i 2020.

Top tre mest læste artikler på Netdoktor i 2020

1. BMI-test

Ikke engang en verdensomspændende sundhedskrise kan røre den absolutte favorit BMI-testen, der igen i år indtager førstepladsen. Den er blevet vist godt og vel 1,5 millioner gange i løbet af 2020.

En BMI-test bruges til at vurdere, om du er undervægtig, normalvægtig eller overvægtig. Det er det officielle mål for, om din vægt er sund. Du kan tage BMI-testen her. Du kan også prøve at lege lidt med, hvad der skal til for, at din vægt kommer til at ligge i normalområdet, men husk på, at BMI er en indikator, der ikke tager højde for eksempelvis muskelmasse.

Læs også: Vigtige tal hvis du er overvægtig

2. Hvad er coronavirus?

Vi tager et langt spring nedad for at komme til den næstmest populære artikel i 2020. Med omkring 279.000 visninger indtager artiklen “Hvad er coronavirus?” en flot andenplads.

Og det er ingen overraskelse, at netop corona placerer sig så højt i statistikken. En ny virus, der sætter gang i en pandemi med alt, hvad der hører sig til af mundbind, afstand og håndsprit, er ikke ligefrem hverdag. Derfor er det naturligt gerne at ville blive klogere på, hvad det er for en virus, der skaber al den postyr. Det håber vi, at I er blevet.

Artiklen er fra maj 2020. Den giver et overblik over, hvordan coronavirus smitter, hvor alvorligt det er, og hvordan man forebygger smitte. Du kan læse artiklen her.

Læs også: Guide til god håndhygiejne

3. Blodtryk - sådan forstår du det

Den tredje og sidste artikel på vores top tre over de mest læste artikler på Netdoktor i 2020 er “Blodtryk - sådan forstår du det”. Artiklen har fået 230.800 visninger i løbet af året.

Det er der en god grund til. Et forhøjet blodtryk kan nemlig øge risikoen for alvorlige sygdomme som for eksempel blodpropper. Derfor er det vigtigt at være gode venner med sit blodtryk, og ikke mindst at kunne forstå det.

I den tredje mest populære artikel kan du blive klogere på, hvordan du skal læse de tal, der kommer frem på måleren, når du får taget blodtrykket. Du kan også læse om, hvordan en blodtryksmåling foregår, og hvilke symptomer der er på henholdsvis for højt og for lavt blodtryk. Artiklen finder du her.

Læs også: Styr på blodtryk og kolesteroltal

Det mest populære Facebook-opslag

Det opslag, der i 2020 havde suverænt flest interaktioner på Netdoktors Facebookside, var en video med krisepsykolog Rikke Høgsted. Videoen er fra april måned, hvor der var et meget stort pres på landets sygehuse, hvilket medførte en ekstra presset hverdag for personalet i sundhedssektoren.

I videoen giver Rikke Høgsted gode råd til, hvordan man passer på sig selv i en hårdt presset hverdag. Du kan blandt andet få tips til en god vejrtrækningsteknik, og til hvordan du får roen tilbage i kroppen efter en hård dag. Videoen kan selvfølgelig også bruges af alle andre, der oplever, at de har en presset hverdag.

Du kan se videoen her

Rigtig godt nytår!

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev

Sidst opdateret: 04.01.2021

Annonce