Annonce

Bliv vaccineret gratis mod influenza

Fra den 1. november 2019 til den 15. januar 2020 kan personer, der har øget risiko for at blive alvorligt syge af influenza, få en gratis vaccine mod sygdommen. Læs mere om hvem vaccinen anbefales til her.

Hvis du er særligt udsat for at blive alvorligt syg af influenza, har du mulighed for at blive vaccineret mod sygdommen gratis mellem den 1. november 2019 og 15. januar 2020, oplyser Sundhedsstyrelsen. Vaccinen gives gennem en enkelt indsprøjtning i en stor muskel eller i underhuden.

Læs også: Vaccine mod influenza

Hvem tilbydes en gratis vaccine?

Vaccinen er gratis, hvis du:

  • Er 65 år eller derover.
  • Er svært overvægtig med et BMI over 40.
  • Er gravid og mere end 12 uger henne.
  • Har en kronisk sygdom (som lungesygdomme, hjerte- og kredsløbssygdomme eller diabetes) eller anden alvorlig sygdom (sidstnævnte efter lægelig vurdering).
  • Er førtidspensionist.
  • Er i husstand med personer med medfødt eller erhvervet immundefekt (efter lægelig vurdering).

For personer med medfødt eller erhvervet immundefekt og personer i deres nærhed samt for gravide, der er mere end 12 uger henne, er perioden for gratis vaccination forlænget og varer således frem til den 29. februar 2020.

Prøv også: Test din viden om influenza-vaccinen

Hvis du er i tvivl, om du kan få gavn af den gratis vaccine, så forhør dig hos din praktiserende læge, hvor du også kan bestille tid til en vaccination.

Læs også: 12 spørgsmål om influenza og vaccination

Hvor godt beskytter vaccinen?

Det er en rigtig god ide at blive vaccineret mod influenza, hvis man er i risikogruppen. Det kan dog ikke garanteres, at vaccinen beskytter 100 procent mod sygdommen. Der er nemlig flere typer influenza, så man prøver at forudse, hvilke typer af influenzavirus, der kommer i omløb i den givne sæson og vaccinerer mod disse.

Beskyttelsen varer desuden kun i seks måneder, så man skal vaccineres hvert år, hvis man ønsker bedst muligt beskyttelse.

Læs mere om vaccinens beskyttelse her.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Sundhedsstyrelsen og Netdoktors egen side: Vaccine mod influenza.

Sidst opdateret: 31.10.2019

Annonce