Annonce

Børn får skader fra smartphones og tablets

Flere og flere danske børn i alderen 10-14 år oplever gener som spændingshovedpine, rygproblemer og nakkesmerter som følge af mange timer med hovedet begravet i deres smartphones og tablets.

Fra 2008 til 2014 er antallet af børn i alderen 10-14 år, der må opsøge fysioterapeut, steget med hele 47 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs også: Ondt i nakken? Læs om de typiske årsager her!

Ifølge børnelæge Karen Konstantin-Hansen skyldes dette især, at børnene både derhjemme og i skolerne bruger mange timer foran smartphones og tablets.

"Det er et kæmpe problem. Vi er bare først begyndt at se det nu. Det handler især om, at børnene ikke får bevæget sig nok. Og det er altså bevist, at intelligensen stiger, når du bevæger dig. Derfor er det så vigtigt," siger Karen Konstantin-Hansen til Fyens Stiftstidende.

Værd at vide: Læs mere om dit barns trivsel her!

Sådan undgår du skader

Når børn og voksne bruger deres smartphones og tablets, sidder de med hovedet og nakken i en meget foroverbøjet stilling, og det kan i sidste ende medføre alvorlige slidskader i nakken og i den øverste del af ryggen.

Nedenfor får du 3 gode råd til at undgå skader forårsaget af smartphones:

  • Dyrk motion, så du styrker dine muskler og smører leddene, så de bliver bedre til at tackle udfordrende arbejdspositioner.

  • Skab variation i dine siddepositioner, når du sidder med skærmen i hånden.

  • Forsøg så vidt muligt at begrænse vinklen på nakken ved at kigge lige frem og op ad, når du bruger din smartphone.

Bruger du din smartphone eller tablet 60 minutter ad gangen, bør du optimalt set skifte position fire til fem gange.

Læs ugens udvalgte nyheder om sundhed her


Kilde: Læs mere på Berlingske.dk

Sidst opdateret:

Annonce