Annonce

Flere danske piger under 25 bliver steriliseret

Antallet af danske kvinder under 25 år, der lader sig sterilisere, er kraftigt stigende, det viser nye tal, som Radio24syv har fået indsigt i.

Et stigende antal danske kvinder under 25 år lader sig sterilisere, på trods af at forskning viser, at 40 procent af kvinderne fortryder beslutningen senere i livet. Det er bekymrende, mener flere eksperter.

Læs også: Hvordan bliver man steriliseret?

Ændring af lavalderen

De seneste års stigning i antallet af sterilisationer blandt helt unge kvinder skal ses i forlængelse af, at et massivt flertal i Folketinget i 2013 vedtog beslutningen om at sænke lavalderen for sterilisation fra 25 år til 18 år.

Dette på trods af, at flere internationale studier har påvist, at sandsynligheden for, at kvinder fortryder deres sterilisation, er større, jo yngre kvinderne er, når de bliver steriliseret.

Ifølge et nationalt studie, der er foretaget på tværs af USA, oplever hele 40 procent af unge kvinder mellem 18 og 25 år, der lader sig sterilisere, at fortryde deres valg, når de bliver ældre.

Brevkasse: Skal jeg lade mig sterilisere?

Flere fortryder

Flere eksperter mener, at Folketingets beslutning om at sænke aldersgrænsen for sterilisation er dybt uansvarlig.

- Selvfølgelig er vi bange for, at lovændringen vil betyde, at flere kvinder i fremtiden fortryder, at de som unge besluttede, at de ikke ville have børn, udtaler Lars Franch Andersen, der er overlæge på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling på Hillerød Hospital.

Læs også: Kan jeg fortryde sterilisation?

Så mange lader sig sterilisere

I 2015 blev 31 kvinder mellem 18 og 25 år steriliseret. Det er dobbelt så mange som i 2014, hvor kun 14 danske kvinder valgte at lade sig sterilisere.

FÅ FLERE NYHEDER OM SUNDHED - TILMELD DIG HER!

Kilde: Politiken

Sidst opdateret: 18.03.2016

Annonce