Annonce

Knæk Cancer støtter nyt forskningscenter for blodkræft

20 millioner kroner fra Knæk Cancer-indsamlingen går til oprettelsen af et nyt forskningscenter for blodkræft. Her skal pengene bruges til at forbedre behandlingen af personer med kræft i blodet.

Under årets Knæk Cancer-uge har danskerne indsamlet 141 millioner kroner til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, patientstøtte og forebyggelse af kræft.

Kræftens Bekæmpelse har udpeget 12 indsatsområder, som får støtte fra årets indsamling. I den forbindelse oprettes et nyt Dansk Forskningscenter for Præcisionsmedicin i Blodkræft, som modtager 20 millioner kroner.

Læs også: Hvad er akut blodkræft?

Hvad bruges donationen til?

På forskningscentret for blodkræft skal der arbejdes på at forbedre behandlingen af patienter med kræft i blodet ved at teste og udvikle lægemidler, der rammer den helt “specifikke udgave” af blodkræft hos den enkelte. Denne type behandling kaldes for personlig medicin eller præcisionsmedicin.

I første omgang vil fokusset være på sygdommene akut myeloid leukæmi (AML) og Myelodysplastisk syndrom (MDS), som er sjældne, men meget alvorlige sygdomme i knoglemarven.

- Vi vil forbedre behandlingen, livskvaliteten og overlevelsen for patienter med MDS og AML. Det skal ske i et landsdækkende og koordineret samarbejde, så alle patienter får det samme tilbud om personlig medicin, uanset hvor de bor, siger leder af det nye center, professor, overlæge dr. med. på Rigshospitalet, Kirsten Grønbæk.

Læs også: Hvad er kronisk blodkræft?

Andre indsatsområder

Ud over det nye forskningscenter skal indsamlingen fra Knæk Cancer blandt andet gå til Børnecancerfonden, udviklingen af unge forskere med stort potentiale og hjælp og støtte til pårørende. Læs mere om de forskellige indsatsområder her.

Læs også: Generelle symptomer på leukæmi

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: 20 mio. kr. fra Knæk Cancer går til forskningscenter for blodkræft og Det går pengene til fra Knæk Cancer 2018.

Sidst opdateret: 06.11.2018

Annonce