Annonce

Sådan undgår du skærm-øjne

En lang dag foran computerskærmen kan mærkes på de trætte, tørre øjne sidst på eftermiddagen. Men hvordan undgår du sløve skærm-øjne? Det får du svaret på her!

Artikel: Kontorarbejdet får dig ned med nakken

Derfor får du skærm-øjne

Computerarbejde kan være ganske belastende for vores øjne, fordi øjnene konstant og over længere tid skal fokusere på noget, der er ganske tæt på.

- Når vi kigger på noget så tæt på, sker der en opspænding af de ydre øjenmuskler, forklarer Bettina Leidorf, der er uddannet optometrist med speciale i synstræning. Opspændingen kan føre til både tørre og trætte øjne, hovedpine og koncentrationsbesvær.

Læs også: Derfor får du tørre øjne

4 gode råd – sådan undgår du skærm-øjne

Tilbringer du dine arbejdsdage foran skærmen, er der dog en række ting, du kan gøre, for at forebygge eller minimere generne.

1. Hold små pauser

Sørg for at indlægge små regelmæssige pauser i din arbejdsdag, så dine øjne kan få en pause fra computerskærmen.

2. Giv din smartphone en pause

De små skærme fylder meget i vores hverdag, og derfor er det nærliggende at bruge sin frokostpause på at sende beskeder til venner, tjekke nyheder og holde sig opdateret på de sociale medier, men vil du gøre dine øjne en tjeneste, bør du holde brugen på et minimum, når du holder frokostpause.

3. Lav øjen-øvelser

Undgå overanspændte øjne ved at lave denne øvelse: Hold en kuglepen så tæt på øjnene, at du lige akkurat kan fokusere på den. Find dernæst noget skrift på en væg langt væk (gerne 6 meter), og skift så frem og tilbage mellem de to fokuspunkter en håndfuld gange. Gentag gerne øvelsen et par gange om dagen.

4. Tjek dit syn

Dine trætte øjne kan skyldes andet end skærmarbejdet, og er du plaget af træthed, koncentrationsbesvær og hovedpine, når du forlader kontoret om eftermiddagen, bør du få undersøgt, om du har behov for en skærmbrille, der kan aflaste øjnene.

NYHEDSBREV: FÅ FLERE NYHEDER OM SUNDHED!


Kilde: Jyllands-posten

Sidst opdateret: 22.03.2016

Annonce