Annonce

Tilbagekaldt blodtryksmedicin viser ikke øget forekomst af kræft

Blodtryksmedicin med valsartan, som blev tilbagekaldt i juli, har indtil videre ikke øget forekomsten af kræft hos personer, der har brugt præparaterne.

I juli 2018 stoppede lægemiddelstyrelsen salget af flere præparater med valsartan, som findes i midler mod forhøjet blodtryk og hjertesvigt, fordi man fandt et potentielt kræftfremkaldende stof i dem.

Det kan du læse mere om her.

Et nyt studie viser, at man på nuværende tidspunkt ikke har set en øget forekomst af kræft hos danskere, der er blevet behandlet med blodtrykssænkende medicin, der muligvis har været forurenet med det kræftfremkaldende stof.

Læg også: Hvad er forhøjet blodtryk?

Forhøjet forekomst af kræft er ikke påvist

Studiet er lavet på baggrund af data fra danske sundhedsregistre. Man har i studiet undersøgt 5.150 patienter i alderen 40 år og derover, som ikke tidligere har haft kræft, og som har brugt produkter med valsartan mellem 1. januar 2012 og 30. juni 2018.

I observationsperioden har man ikke samlet kunne påvise, at der har været en forhøjet forekomst af kræft hos gruppen.

Det er betryggende information. Ifølge Lægemiddelstyrelsen fjerner studiet dog ikke helt bekymringen for, at der på længere sigt kan være konsekvenser fra forurenede valsartanprodukter, da kræft er en sygdom, der udvikler sig langsomt.

Læs også: Medicin mod forhøjet blodtryk

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Lægemiddelstyrelsen.

Sidst opdateret: 17.09.2018

Annonce