Annonce

Onani - mest for piger

Hvad er seksuelle fornemmelser?

Alle mennesker har seksuelle fornemmelser. Børn, unge, voksne, gamle – livet igennem, Morgen middag, aften og nat - og hele året - ofte uden at man næsten hverken mærker eller tænker over det. Det kan også være mere påtrængende og tydeligt med fornemmelser i underliv og kønsorganer. De seksuelle fornemmelser er lige så naturlige som for eksempel sult og tørst. De sidste taler man sikkert gerne højt om og giver efter for. Det seksuelle søger man måske at dæmpe i dagens løb – ved at tale om eller tænke på noget andet.

Sex er en en mere privat sag, som man giver efter for, hvis lejlighed byder sig – alene eller sammen med en anden. Spise og drikke kan man gøre frit, mens andre ser på. Sex er privat og i hvert fald ikke almindeligt accepteret i det offentlige rum. Men hvis lejligheden byder sig, og sexlysten stiger i kroppen, er det ganske naturligt at give efter for trangen. Og er man alene, er onani en glimrende udvej. For alle!

Annonce (læs videre nedenfor)

Hvad er onani?

At onanere eller masturbere vil sige, at man stimulerer sig selv seksuelt. Oftest ved at berøre kønsorganerne på de mest følsomme steder med hånden eller med forskellige hjælpemidler – dildoer for eksempel. Men det kan også ske mere indirekte. Ved tryk eller gnubben uden på tøjet. Ved at knibe sammen og slappe af hurtigt efter hinanden i underlivets muskler eller gnide lårene mod hinanden. Der er ingen grænser, ingen begrænsninger.

Stimulationen fører i de fleste tilfælde til udløsning eller orgasme. Næsten alle mænd har allerede fra drengeårene prøvet at onanere. Det går som regel let og ubesværet, og de fleste mænd kan klare det hurtigt - på et øjeblik eller få minutter - hvis stemningen er til det. Selv om nogle mænd er impotente - det vil sige, at de har svært ved at få rejsning - og derfor måske også har svært ved at få udløsning - så er rejsning og onani uden udløsning hos mænd sjælden. Der er heller ikke noget i vejen for, at en mand kan at få udløsning på en halvstiv eller endog slap penis, hvis det skal være. Mænd behøver altså ikke at lære at onanere. Det ligger lige for.

Kvinder kan lige så let som mænd få orgasme, hvis de har lejlighed og lyst til det. Men onani - bevidst og aktiv - er stadig ikke helt så almindelig. Men de kan, hvis de vil - hele livet igennem. Deres seksualitet udvikles nok på en anden måde end mændenes. Adgang til kønsorganerne - klitoris, kønslæber og skede - er heller ikke åbenlys. Til gengæld har de andre steder på kroppen, hvor sexlysten kan pirres – brysterne for eksempel.

Mens de fleste drenge har onaneret og haft udløsning mange gange, før deres første seksuelle samvær og samleje med en pige, er der stadig piger, som er stort set uberørte i bogstaveligste forstand, når de første gang er sammen med en dreng. Det er ikke det samme som, at piger ikke har de samme fornemmelser og trang til sex som drengene. Det er bare ikke lige så let at gå til den.

Det behøver ikke at betyde noget, hvis en pige ikke i forvejen har erfaring med onani og orgasme og måske oplever hun alligevel med det samme den seksuelle spænding stige med orgasme som en dejlig afslutning. Men ellers må det siges, at en pige kan have glæde af at kende sin krops reaktioner på seksuel stimulation, inden hun kaster sig ud i det. Med andre ord, så kan det være godt at have erfaringer med onani.

I dag kan man ikke undgå at høre og læse om sex og orgasme som naturlige dele af dagligdagen for enhver. Og hvis man ikke er med på det hele, kan man let føle sig sat uden for. Det er der ingen grund til. Man bestemmer selv. Det er godt, hvis man får lov at udvikle sine seksuelle følelser, orgasme og sit seksualliv i det tempo, som man selv finder bedst. Der er sjældent noget, der haster. Men hvis man er nysgerrig og utålmodig efter at opleve en orgasme, kan man være nødt til at gøre noget ved det selv. Sex - og ikke mindst orgasme - er ikke noget, man får forærende af sin kæreste, mens man passivt venter på, at det skal ske. Man skal selv gøre en indsats. Og man kan øve sig ved at onanere.

Annonce (læs videre nedenfor)

Hvordan får piger orgasme?

Fortæl din partner, hvad du kan lide

Du skal være parat til at fortælle og vise din partner, hvad netop du godt kan lide i jeres seksuelle samvær. Selv om han eller hun måske har kendt andre før dig, så er netop du noget enestående, og du skal hjælpe med på vej. I forholdet netop til dig, er han eller hun jo en begynder. Hvis du ikke selv ved, hvad du kan lide, og hvad der skal til, for at du får udløsning, må du øve dig på egen hånd. Det at tage sig sammen til at røre ved sig selv, stimulere sig selv og mærke den seksuelle lystfølelse stige, kan være næsten uoverstigelige hindringer. Men du er nødt til at tage fat. Som det er sagt: hvis du vil lære at skrive, så skriv. Eller: hvis du vil lære at cykle, så må du øve dig. Kun ved at mærke det på egen krop, kan du lære det. Ingen kan gøre det for dig.

Bliv dus med din krop

Måske går du lige til sagen - men ellers skal du sørge for at være alene og uforstyrret. Du skal have god tid. Start med at tage et brusebad. Sæb dig godt ind over det hele. Rør ved brysterne og ved skridtet. Frotter dig godt og smør kroppen ind i en hudlotion, du godt kan lide. Føl stadig på din krop. Overalt. Stil dig eventuelt foran et spejl, mens du gør det. Bliv dus med din krop - både med hvordan den føles, og hvordan den ser ud. Prøv at sætte dig over et spejl, eller læg dig med et spejl mellem benene, så du kan se, hvordan du ser ud. Brug et par fingre til at holde til side med. Hvis du nu har mod og lyst til at gå videre, kan du prøve at spænde og slappe af i bækkenbundens muskler. Det er den samme fornemmelse, du kender fra, når du skal tisse, og hvis du prøver at stoppe op, mens du tisser. Hvis du har svært ved at mærke, om du spænder og slapper af, kan du putte et par fingre inden for i skeden. Så kan du mærke, om du både kan spænde og afslappe musklerne. Og så har du samtidig en god og tryg fornemmelse ved at have noget puttet ind der, hvor du ellers skal have samleje.

Lær kroppens fornemmelser at kende

Med andre ord, så vænner du dig til din krop og dens almindelige funktioner. Hvis du nu spænder og slapper af i hurtigt tempo lige efter hinanden, mærker du nogen sammentrækninger, som kan ligne dem, i hvert fald nogen kvinder kender fra deres orgasme, men måske vil din være på en anden måde. Måske får du nu nogle nogle dejlige, varme fornemmelser i underlivet og du bliver måske våd i skridtet af slim, som kommer fra skeden, fordi den seksuelle lyst stiger. Og hvis du stadig er nysgerrig, kan du begynde at røre ved dig selv. Over kroppen, brysterne og selve skridtet, hvor du hurtigt finder de mest følsomme steder og omkring skedeindgang og klitoris, som du føler på og stimulerer blidt eller fastere, roligt eller hurtigere, som din lyst nu er. Du kan også føle ind i skeden, bagud til mellemkødet, mellem lårene eller området foran klitoris, som det nu passer dig. Sørg for, at du er lidt våd, der hvor du føler. Hvis du ikke er det, kan du smøre med lidt spyt eller brug lidt neutral massageolie. Du skal prøve at leve dig ind i de fornemmelser, du får. Prøve at lukke øjne og ører for, hvad der sker omkring dig. Tænke på det, der sker i dig selv eller på noget andet dejligt - gerne af seksuel karakter - noget pornografisk om du vil.

Lad dig gerne pirre

Du kan måske også have glæde af at læse noget seksuelt pirrende, se billeder eller film samtidig. Hvis den seksuelle spænding stiger - og det gør den sikkert - skal du prøve at fortsætte, også selv om et eller andet inden i dig pludselig prøver at blokere, så du stopper op. Prøv at fortsætte og spænd samtidig dine mave- og bækkenmuskler. Der er nogen, der samtidig får hurtigere åndedræt eller puster lidt. Der er nogen, der holder vejret. Der er nogen, der bliver varme og ryster lidt i kroppen. Det kan føre dig videre, så ender med, at du så oplever det, man kalder orgasme. Måske kommer du ikke så langt de første gange, du prøver. Hold bare op, når du ikke har lyst længere. prøv så igen lidt senere eller en anden dag. Du skal nok komme videre.

Benyt evt. et massageapparat

For nogle piger er det måske ikke nok at bruge fingrene. De må have andre midler til hjælp. Det kan være et massageapparat, en pude eller blød klud eller du kan prøve at bruse dig i skridtet med en blød stråle fra en telefonbruser, når du er i bad. Du kan selvfølgelig bruge fingrene til hjælp også. De første erfaringer med onani og orgasme gør man nok bedst alene. Ikke fordi der er noget forkert eller flovt ved at onanere, mens ens kæreste ser på. Men fordi det er vigtigt, at man ikke skal præstere noget. Ikke skal stå til regnskab det, der sker og det, du oplever. Du vil helt sikkert kunne lære at onanere og få orgasme, hvis du prøver dig frem som beskrevet her. Men du skal være klar over, at det kun er en vejledning, og at du undervejs kan finde andre og bedre teknikker, der kan stimulere dig, så dine seksuelle fornemmelser stiger og ender i den orgasme, du ønsker dig.

Annonce (læs videre nedenfor)

Læs mere om SUND TEENAGER

Sidst opdateret: 31.01.2009

Annonce