Annonce

Sex ved handicap

Hvad gør man, når det er svært at gennemføre et samleje?

Lyst og trang til sex har de fleste mennesker, men der findes en række lidelser og handicap, som gør det vanskeligt at leve et normalt seksualliv. For eksempel kan mænd og kvinder med lammelser eller svære gigtlidelser have svært ved at gennemføre et samleje - eller i det hele taget udfolde sig seksuelt, så lyst og trang tilfredsstilles.

Hvis man er i en sådan situation og føler, at man har brug for hjælp til at udfolde sig seksuelt, skal man sige til, selv om det nemmeste måske vil være at klare sig uden om og forsøge at skjule det eller lade være med at snakke om det.

Det er også vigtigt, at man har sine nærmeste – mand eller kone – med i sine tanker og ønsker. Det kan være indgangen til, at man søger professionel hjælp – for eksempel hos lægen. Når først der er taget hul på problemet, er der også mulighed for at få det løst eller lempet. Lægger man derimod låg på, vil det boble videre på fuldt tryk.

Annonce (læs videre nedenfor)

Snak om problemet

Man vil føle det som en lettelse, hvis man får snakket ud med den eller dem, som på en eller anden måde er en del af dit liv også på dette område. Og man skal være parat til at tage imod den hjælp, som andre vil tilbyde. Det handler ikke om medlidenhed. Kærlighed og hengivenhed kan føre mod målet. Men ellers handler det om konkret praktisk hjælp, hvor der bliver sat ord og handling på ønsker og behov.

Læs mere om SEKSUALITET

Sidst opdateret: 12.11.2007

Annonce