Annonce

For tidlig udløsning - Start-stop teknik

Hvad er for tidlig udløsning (sædafgang) ?

Når en mand stimuleres seksuelt - indirekte eller direkte - får han som regel rejsning. Fortsætter stimulationen af penis – for eksempel ved onani eller samleje, fører det efter kortere eller længere tid til udløsning.

Nogle mænd får meget hurtigt udløsning. Det kan give problemer i det seksuelle samliv, hvis partneren har brug for længere tid for at komme med og selv få udløsning.

Da hans udløsning samtidig fører til, at rejsningen helt eller delvis forsvinder for en tid, og lysten måske også, kan der opstå problemer i det seksuelle samliv til gene for begge parter.

Det sker næsten for enhver mand ind imellem. Men hvis problemet med for tidlig udløsning fortsætter gennem længere tid og stort set hver gang, og hvis det påvirker sexlivet generelt, skal man se at få gjort noget ved det - gerne sammen med sin partner.

Det er en god idé at tale med egen læge om det eller eventuelt blive henvist til en samlivsterapeut. Det fælles problem, for det er et fælles problem, skal løses i fællesskab, og det er ikke noget, manden kan klare alene.

Annonce (læs videre nedenfor)

Hvordan behandles for tidlig udløsning ?

Behandlingen - hvis man kan kalde det sådan - består som regel af flere dele. Læs i denne forbindelse gerne artiklen om sansetræning .

Efter læsning af denne artikel, kan det være en idé at forsøge at afhjælpe problemet med den for tidlige udløsning ved en såkaldt stop-start teknik.

Hvordan foregår stop-start teknik ?

 • Husk, at der er tale om en øvelse og ikke en del af et seksuelt samvær. Ikke noget kysseri eller pilleri eller andet i forvejen. Heller ikke bagefter.

 • Du ligger nøgen og afslappet på ryggen. Din partner sidder eller ligger ved siden af dig. Eller sidder mellem dine adskilte ben. Også nøgen. Du er passiv, mens hun er aktiv.

 • Hun kærtegner dig – rører ved dig med sin hånd - så du får rejsning. Du koncentrerer dig alene om hendes kærtegn og de fornemmelser og den seksuelle spænding, det medfører. Hun gør det blidt og kærligt eller hårdere, hvis du foretrækker det. Men det er hende, der bestemmer farten.

 • Når du mærker, at den seksuelle spænding øges, og din udløsning nærmer sig, siger du stop, så du ikke får udløsning.

 • Hun holder straks op med at røre ved dig - giver slip - og den seksuelle spænding aftager igen. Rejsningen mindskes måske, du falder til ro og du kan mærke, at du ikke får udløsning lige med det samme.

 • Så begynder hun igen at røre ved dig, så du igen får rejsning og stigende spænding og er lige ved at komme, til du igen siger stop. På den måde stopper og starter I tre gange. Men fjerde gang er I denne sammenhæng lykkens gang. Hun fortsætter til du får udløsning.

 • Det er altså det, man kalder ”stop og start” teknik.
Annonce (læs videre nedenfor)

Hvor ofte skal man gentage øvelsen ?

Øvelsen gentages så ofte I har lyst og lejlighed til det. Men husk, du er hele tiden passiv, og hun alene er aktiv. Og tænk på, at der er tale om en øvelse, som ikke er et led i et seksuelt samvær. Det er ikke ”tilladt” at supplere med eller fortsætte med at kærtegne hende, heller ikke selv om både du og hun skulle have lyst til det. Hvis hun har behov for at gå videre for selv at få orgasme, må hun klare det alene, uden din assistance eller tilstedeværelse. Du har nemlig brug for at koncentrere dig om dit eget problem uden selv at skulle præstere noget over for hende.

Hvornår er man klar til samleje ?

 • Efterhånden lærer du at beherske din udløsning bedre, så der går længere og længere tid før du siger stop. Så er tiden inde til at intensivere kærtegnene.

 • Hun kan bruge en vandopløselig creme, håndlotion eller olie, for eksempel mandelolie, som hun smører på hånden, inden hun begynder at røre ved dig, Hun kan også bruge spyt eller slim fra skeden. På den måde glider hånden lettere, når hun holder om dit lem, og du får en fornemmelse, der kan minde lidt om, når du er inde i hende ved samleje

 • Efter nogle forsøg med stop-start på denne måde, kan du også klare det. Og der går stadig længere tid fra hun begynder at røre ved dig til fornemmelsen af forestående udløsning viser sig, Du begynder at kunne styre det. Det giver dig selvtillid.

 • Og så er tiden måske inde til, at I forsøger et egentligt samleje. Du ligger stadig på ryggen, og hun sætter sig over dig forsigtigt og roligt.

 • Måske er din ophidselse i den situation så stor, at du straks er ved at komme. Så siger du stop og så må hun straks stå af igen - for en kort stund. Så forfra igen, til du kan beherske dig.

 • Når du så mærker, at du igen behersker din trang til udløsning, bevæger hun sig forsigtigt op og ned, lige til du igen siger stop.

 • I starter, når du er klar igen og fortsætter tre gange. Først fjerde gang fortsætter I til du får udløsning. Men husk, at et sådant samvær og samleje alene er på dine betingelser og for din skyld. Hun er din aktive partner, som alene får glæden ved at hjælpe dig. Først når alt det er på plads, og du får bedre styr på udløsning, kan I hygge jer, som det passer jer.

 • Hvis I er enige om det, og hvis din partner føler trang til det, er det en god idé at hun før eller efter det tekniske stop-start samleje med din udløsning – efter en stund - stimuleres af dig, eller sig selv, til udløsning. Men husk, at under selve samlejet er det alene dine fornemmelser og din udløsning, det drejer sig om.

Denne stop-start teknik må betragtes som et led i en behandling hos en samlivsterapeut. M kan godt prøve selv , men de bedste resultater når man, hvis man også har en professionel vejleder, som man kan tale med om alt det, der måske også skal vendes i sexlivet.

Læs mere om SEKSUALITET

Sidst opdateret: 31.01.2009

Seneste brevkassesvar om Seksualitet

Har du et spørgsmål til Netdoktors eksperter?

Stil dit spørgsmål her

Annonce