Annonce

Højsæson for lus: Hurtig behandling og effektiv forebyggelse

Når du opdager lus hos dit barn eller dig selv, er det vigtigt at komme hurtigt i gang med behandling og derefter forebygge, så de uvelkomne gæster ikke kommer retur. Lus smitter nemlig hurtigt, men du kan også hurtigt få dem væk igen.

Sommerferien føles allerede langt væk, og børnene er tilbage i skole og daginstitutioner. Før vi ved af det, er efteråret over os, vi rykker helt naturligt tættere sammen indendørs ved leg og hyggelige stunder, og efterårsferien er lige om hjørnet. Netop denne periode er højsæson for lus, for særligt når børnene vender tilbage efter skoleferier, så blusser problemet med lus op igen. Lus holder desværre ikke ferie.

Smitter kun ved hår-til-hår kontakt

Lus – eller rettere hovedlus – lever i hovedbunden, hvor de suger blod og holder sig varme for at kunne leve. Selvom man skulle tro det, så kan de hverken flyve eller hoppe. Det vil sige, at de skal kunne kravle fra håret på ét hoved til håret på et andet hoved. Kort sagt: Lus forlader ikke et hoved, medmindre de har mulighed for at kravle over på et andet. Der skal altså meget tæt hovedkontakt til, før man risikerer at blive smittet med lus.

Der findes skrøner om, at lus foretrækker uvasket hår og hovedbund, men faktum er, at lus ikke er kræsne eller tager hensyn til hygiejne. Alle kan blive smittet med lus, både børn og voksne, uanset hygiejneniveau.

Behandling af lus: Hellere før end senere

Når du opdager lus, er det vigtigt at påbegynde behandling med det samme. En hunlus lægger mellem 3 og 5 æg om dagen, som klækkes efter 7 dage, så få lus kan hurtigt blive til mange.

Her er, hvad du bør gøre, for at komme lusene til livs:

  1. Hvis der er fundet lus hos én i familien, skal hele familien i husstanden tjekkes med en tættekam. Find en vejledning til, hvordan du bedst kæmmer håret igennem, HER.

  2. Herefter skal alle, der har levende lus, behandles med et luseprodukt med dokumenteret effekt. Hedrin tilbyder fire forskellige produkter til behandling af lus og æg, som blandt andet tager hensyn til forskellige hårtyper, eller om du for eksempel opdager lus, mens du er på vej ud ad døren eller i seng.

    Fælles for dem er, at de er nemme at bruge. Og så er de naturligvis helt fri for parfume, parabener og insektgifte, og er endda så milde, at de også kan bruges af gravide, ammende og børn fra seks måneder. Alle Hedrins produkter er som de eneste lusemidler på markedet allergicertificeret af AllergyCertified.

  3. Husk at give skole, daginstitutioner, legekammerater og nær familie besked, hvis der er lus, så de også får mulighed for at gå i behandling.

Effektiv og nem forebyggelse

Når behandlingen er veloverstået, er det en rigtig god ide at fortsætte med at kæmme håret med jævne mellemrum, så eventuel gensmitte opdages i tide. Det er nemmere at få bugt med to lus end 12.

En effektiv måde at forebygge på er dertil at bruge et produkt, der beskytter mod nye luseangreb. Hedrin Protect & Go er en mild, allergivenlig og plejende spray, som dræber lus, der kommer i kontakt med håret. Produktet skal sprayes i håret efter hver hårvask, hvorved det beskytter mod nye angreb af lus.

Hedrin Protect & Go er nem at bruge, og det kan hurtigt blive en god vane også at bruge den, når børnene er i risiko for at bringe små uvelkomne gæster med hjem. For eksempel når de skal tilbage i skole og daginstitutioner efter ferie, forud for legeaftaler, børnefødselsdage, fodboldlejr og overnatning hos venner.

Annonce