Annonce

Tema: Depression

Depression - en folkesygdom

Depression er en meget almindelig sygdom. Omkring 500.000 danskere bliver ramt af en svær depression i løbet af deres liv, og endnu flere oplever mildere former.

Er du deprimeret?

Er du bare lidt trist til mode for tiden, eller har du mistanke om, at du har en reel depression? Tag Netdoktors depressionstest her og se, hvilke tegn du har på depression.

Gode råd i en svær tid

Lyt til din krop og dine følelser, hav mod til at vise svaghed og opsøg venner, der kan lytte. Det er nogle af de gode råd, som du kan følge for at komme ud af depressionen.

Årsager til depressionen

Hvad forårsager en depression? I dag forstår man depression som et udtryk for et komplekst samspil mellem et sårbart individ, arv, miljø og forskellige uheldige livsomstændigheder.

Medicinsk behandling

Man kan ikke udelukkende behandle depression medicinsk, da sociale og psykiske forhold også gør sig gældende. Men her kan du læse om den medicinske side af behandlingen.

Panikangst

Panikangst er en sygdom, hvor man pludselig, som et lyn fra en klar himmel, bliver ramt af en intens angst, nærmest rædsel, samtidig med at man får en række ubehagelige legemlige symptomer.

Spørg lægen

"Er det stress eller har jeg en depression?" lyder et spørgsmål til lægen i Netdoktors brevkasse. Læs spørgsmålet og lægens svar her.

Debat om depression

Stil spørgsmål og del dine erfaringer i debatterne om depression.

Tidligere temaer

Annonce