Annonce

Irriteret tyktarm plager danskerne

Smerter i siderne, hård mave, for hyppig eller for sjælden afføring. Alt for mange danskere lider af irriteret tyktarm. Læs med og find ud af, hvad du selv kan gøre.


Har jeg irriteret tyktarm?

Når smerterne i maven er blevet reglen nærmere end undtagelsen eller når du alt for ofte har tynd eller hård mave, så tyder alt på, at du lider af irriteret tyktarm. Men hvorfor opstår den irriterede tyktarm? Få svar her.

Skjult forstoppelse

Irriteret tyktarm kan måske skyldes en skjult ophobning af afføring i tyktarmen - også selvom man umiddelbart har hyppige afføringer. Læs her, hvad skjult forstoppelse er.

Fibre sætter maven i gang

En fiberrig kost hjælper dig til en bedre tarmfunktion. Rugbrød, havregryn og grøntsager er derfor vejen frem til en bedre mavefornemmelse.Se listen over kostfiberindholdet i grøntsager, frugt og kornprodukter.

Motion er også godt for tarmen

Det kan være svært at komme i gang med at motionere. Men det er virkelig vejen til et bedre velbefindende, også for maven. Find inspiration og idéer til, hvordan du kommer i gang med motionen her.

Hvad siger eksperten?

Læs med når Dennis Raahave, speciallæge i mave-tarmsygdomme, besvarer spørgsmål om irriteret tyktarm.

Der er andre i samme båd

Nogen føler, at de er helt alene i verdenen med deres tarmproblemer. Men det forholder sig nærmest stik modsat. Faktisk anslår man, at op imod 25 procent af alle danskere lider af irriteret tyktarm. Læs med i Netdoktors debat.

Læs flere temaer:

Annonce