Annonce

Tema: Knogleskørhed

Knogleskørhed

Den 20. obtober er udråbt til at være international dag for knogleskørhed - sygdommen der også kaldes osteoporose. Læs, hvorfor sygdommen opstår og hvorfor den rammer kvinder hyppigere end mænd.

Behandling af knogleskørhed

Kan man gøre noget for at stoppe nedbrydelsen af knoglevævet, hvis man er blevet ramt af kongleskørhed? Det kan du blive klogere på i denne artikel, der også beskriver, hvordan en knogleopbyggende behandling virker.

Forebyggelse af fald

Det har vist sig, at cirka hvert tyvende fald i hjemmet medfører knoglebrud. Kan man undgå at falde, kan man undgå de farligste af de knoglebrud, som knogleskørhed er forbundet med. Læs, hvad du selv kan gøre.

Overgangsalder og knogleskørhed

Når hormonproduktionen falder i forbindelse med overgangsalderen stiger risikoen for at få knogleskørhed. Læs mere om sammenhængen her og få samtidig et overblik over de øvrige gener i forbindelse med overgangsalderen

Spørgeguide om knogleskørhed

Denne spørgeguide kan du bruge, hvis du har fået konstateret knogleskørhed. Med den i hånden kan du stille en række spørgsmål til din læge, så du kan forberede dig bedst muligt på det videre forløb.

Spørgsmål til lægen

Hvad sker der, hvis man ikke lader sig behandle for knogleskørhed, spørger en dame på 62 år i lægebrevkassen. Læs svaret fra Bo Abrahamsen her.

Deltag i debatten om knogleskøhed

Stil spørsmål og del dine erfaringer i debatten om knogleskørhed

Tidligere temaer

Annonce