Annonce

Kontrollér din astma

Skal du altid holde dit hjem pinligt rent? Og er motion strengt forbudt? Selvom du har astma, så behøver det ikke være den, der dikterer din hverdag. Få gode råd i denne uge!


Hvad er astma?

Hvæsende og pibende vejrtrækning. Hoste med slim. Trykkende fornemmelse for brystet. Det er alt sammen symptomer på astma. Lær sygdommen at kende her.

Undgå anfald

Er du heldig, så kan din astma næsten være usynlig. Det gælder bare om at være god til at huske forebyggende behandling. Her kan du læse, hvordan den virker.

Må jeg motionere?

Alle har godt af motion, også astmatikere! Har du anstrengelsesudløst astma, så er du nødt til at snakke med lægen, men det er altid muligt for astmatikere at få rørt sig!

Rygning og astma

Rygning er forværrende for astma. Derfor er det vigtigt, at astmatiske rygere kvitter smøgerne, og at astmatiske ikke-rygere holder sig væk fra steder med meget røg.

Kan astmatikere dykke?

”Jeg har mild astma og vil gerne tage dykkercertifikat, er det muligt?”. Læs ekspertens svar på, om astmaen skal sætte grænser for dine ønsker.

Tal med andre astmatikere

”Mine negle bliver blå efter hård motion. Skal jeg være bekymret?”. Har du et godt råd, du vil give, eller et lignende spørgsmål, du mangler svar på? Spørg her!

Læs mere i vores emnecenter om

Tidligere temaer:

Annonce