Annonce
Jeg har en øm knude i armhulen

Spørgsmål:

Kære NetDoktor

Jeg har under min højre arm i armhulen, en rimelig stor knude som gør meget ondt. Jeg fandt ud af, at jeg havde den for et halvt år siden. Jeg har spurgt min egen læge, men hun sagde bare, at hun ikke vidste, hvad det var, og at det nok gik væk af sig selv. Den besked fik jeg for et halvt år siden samt igen for 3 måneder siden, men jeg kan ikke forstå, at den ikke går væk.

Jeg er lidt bekymret, for i min familie er der rigtig mange, som har kræft af forskellige arter, og det er minimum en person pr generation, så jeg tænker meget over det. Håber du kan hjælpe med at oplyse, hvad det er. Den er ca. 2 cm. i diameter, hård og meget øm. Huden, som man kan se, er ikke rød, men lidt hævet.

Med venlig hilsen M

Svar:

Kære M

En øm hævet knude i en armhule er oftest en hævet lymfeknude, der reagerer på en infektion eller irritation enten i umiddelbar nærhed dvs. i brystkasse eller bryster, eller i forbindelse med en generaliseret infektionssygdom.

En øm varm og rød knude i en armhule vil oftest være en infektion i en hårsæk eller i en talgkirtel, og knuden vil da ofte have karakter af en lille byld. En infektion vil normal klinge af i løbet af kort tid (dage til 1-2 uger) og efterlade en lille uøm knude.

Hvis der derimod pludselig dukker en uøm hævet lymfeknude op, kan det være udtryk for en lidelse i bryster, brystkasse eller på halsen. Enhver knude i en armhule bør altid foranledige et besøg hos egen læge.

I dit tilfælde har du fortsat en øm knude efter 6 mdr. og jeg vil foreslå dig, at du igen kontakter din læge m.h.p. en ny vurdering og evt. nye undersøgelser og evt. henvisning til en kirurg der kan fjerne knuden og således afklare knudens beskaffenhed.

Med venlig hilsen

Hans Ole Svendsen

Speciallæge i almen medicin


Sidst opdateret: 31.03.2005


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark