Annonce
Euforiserende stoffer
Hvilke bivirkninger er der i forbindelse med indtagelse af steroider?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Dette er et spørgsmål om steoider, som min søn (22 år) tager for at få større muskler. Som mor vil jeg gerne vide, hvor skadelige de er? Jeg har søgt på dem på nettet uden at finde, hvad de egentlig gør af skadevirkninger, fandt kun unge mænd som siger, at de virker rigtigt godt! Pillerne hedder: Anahexia, Methandienone. Håber at I kan hjælpe

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Jeg synes, det er fint, du prøver at tage hånd om din søns brug af steroid i forbindelse med træning. Enhver form for brug af steroider som præstationsfremmende middel er forbudt. Flere træningscentre har indgået aftale med Anti Doping Danmark om uanmeldte tests af medlemmerne. En positiv test vil medførere udelukkelse fra at træne i centeret. Brug af steroider i organiseret idræt vil medføre udeleukkelse fra sporten. Begrebet steroider er ofte lig med Anabole steroider, altså stoffer der skal virke opbyggende blandt andet på muskelmassen. Der er forskelle på de forskellige stoffers virkemåde. Af bivirkninger kan nævnes: Undertrykkelse af kroppens egen hormonproduktion, uren hud, forhøjet blodtryk, forstørret hjerte, påvirkning af leveren, psykiske ændringer, påvirkning af centralnervesystemet, udvikling af "bryster" og ændring af fedtindholdet i blodet. Denne liste er ikke udtømmende, men giver dog en idé om, at det ikke er uden risiko at bruge anabolske steroider. Nu er det jo ikke sikkert, at din søn rammes af alvorlige bivirkninger, men ingen kan vide sig sikre, så jeg synes bestemt, du bør opfordre ham til at stoppe.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædkirurgi

Læs mere på Anti Doping Danmarks hjemmeside


Sidst opdateret: 08.05.2010


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark