Annonce
Min datter på 5 år får "knuder" i forbindelse med blå mærker, hvad skyldes dette?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Min datter på 5 år, som er en meget aktiv pige, slår sig ind imellem og får blå mærker på arme og ben. Senest har hun i børnehaven fået et blåt mærke på armen, som er meget hårdt nedenunder, nærmest som en knude. Dette er sket en enkelt gang før, og "knuden" forsvandt. Hun har aldrig tidligere ved blå mærker haft disse "knuder". Jeg var i dag hos egen læge i forbindelse med hendes 5-års-vaccination, og lægen tilså denne knude/blå mærke, men jeg fik ikke rigtigt noget svar på, hvorfor denne knude opstår.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Tak for dit spørgsmål vedrørende "knuder" i forbindelse med blå mærker hos din datter. På det, du beskriver, er jeg næsten sikker på, at den knude, du beskriver, er en blodansamling i underhuden, som er opstået i forbindelse med, at din datter slog armen ret hårdt. Så kommer der både en blødning i huden, og det giver det blå mærke, og en blødning i underhuden, og det danner den knude, du beskriver. En sådan knude er ufarlig og vil forsvinde af sig selv i løbet af et par uger, og den er oftest øm nogle dage eller eventuelt en lille uge. Der kan også komme en knude, som ligger i forbindelse med knoglen (dvs i knoglehinden), eller eventuelt i en muskel, som ligger lige under det blå mærke, hvis man slår sig kraftigt. Sådanne knuder er blodansamlinger og vil også være ømme i nogle dage, og de vil også forsvinde af sig selv.

Med venlig hilsen

Birgit Peitersen

Speciallæge i pædiatri


Sidst opdateret: 25.11.2008


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Alt om Børn

Gravid? Snart fødsel? Små eller halvstore børn? På Alt om Børn kan du finde svar og stille spørgsmål om alt fra graviditetsgener, veer, amning, mos og motorik til sprogudvikling, indskoling, institutionsliv og meget mere.

Tilmeld dig helt gratis, og bliv klædt på til at træffe de sundeste valg for dit barn

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark