Annonce
Muskler, led og knogler
Smerter i foden

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Det er snart 6 uger siden jeg forvred min ankel kraftigt ved fodboldspil. Jeg tog hverken til lægen eller på skadestuen, da jeg tidligere har forstuvet min ankel, og tænkte, at det krævede samme behandling. Jeg ringede dog til skadestuen den efterfølgende dag for at forhøre mig om et par krykker, da jeg ikke kunne gå på foden. Hun konstaterede, at den 95% sikkert ikke var brækket (hvilket jeg også var sikker på), da jeg dog kunne støtte op den. Lige efter skaden var sket behandlede jeg den efter RICE-princippet. Jeg holdte foden i ro - som det nu er muligt - nogle dage, og efterfølgende begyndte jeg at gå på den. Kunne dog ikke bevæge den længere frem end 45 grader. Da hævelsen var aftagende begyndte jeg på et genoptræningsprogram, jeg fandt på nettet, og det har jeg lavet siden. Der er dog en øvelse, jeg stadig ikke kan lave, og det er den, der bekymrer mig. Jeg kan ikke gå på ydersiden af foden, da det medfører kraftig smerte under knoglen. Jeg kan løbe på foden, men det gør ondt op ad skinnebenet, hvis der er bare en lille stigning på vejen. Mit spørgsmål er så, hvad årsagen kan være til, at det bliver ved med at gøre ondt, når jeg prøver at lave øvelsen med at gå på ydersiden af foden. Og også, om det skader mere end det gavner at løbe på foden. Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Det er helt normalt at have ondt 6 uger efter en ankel forstuvning. Der er forskellige sværhedsgrader af forstuvning, nogle gange kan det tage flere måneder før anklen er i orden igen. I enkelte tilfælde kan der opstå kroniske smerter såfremt der er kommet en påvirkning af brusken. Du skriver at du kender det fra tidligere. Såfremt ledbåndene er blevet svækket, " for lange " efter opheling af første skade, kan der opstå en betydelig øget tendens til nye forstuvninger. I givet fald kan der blive tale om operation, opstramning af ledbåndene. Dog kun såfremt er er tale om gentagne tilfælde. Undgå øvelser i genoptræningen som gør ondt. Løb kun til smerter opstår. Løb på plant underlag. Du kan med fordel træne på vippebræt, det kan formentlig nedsætte risikoen for nye tilfælde. Har du fortsat symptomer, smerter, 3 måneder efter skaden opstod synes jeg du skal få en henvisning til ortopædkirurg.

Venlig hilsen

Ejnar Kuur


Sidst opdateret: 22.11.2009


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Følg med i debatten

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark