Annonce
Sitrende muskler

Spørgsmål

Kære Netdoktor

I godt og vel en uge nu har jeg været plaget ef en nerve i mit øjenlåg, der sitrer uafbrudt. To dage forinden havde jeg problemet i min hånd, dog knapt så insisterende. Jeg har før oplevet at have en sitrende nerve ved øjet eller andre steder på kroppen, men det har altid været kortvarigt og hurtigt forbi-passerende. Jeg betragter det således ikke som noget farligt, men da jeg er ved at blive vanvittig af den forstyrrelse det er, at have et konstant vibrerende øjenlåg, håber jeg I kan hjælpe. Er det 'farligt'? Altså kan det være et finger-peg til noget andet, neurologisk, måske? Kan jeg på nogen måde afhjælpe det? Er varigheden normal og kan jeg forvente det sker igen?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Sitrende muskler (ikke nerver) i øjenlåget er et typisk symptom ved træthed, ovreanstrengelse, mangel på søvn etc. og er i sig selv ganske ufarligt. Da du imidlertid nævner tilsvarende oplevelser fra andre dele af kroppen synes jeg bestemt, at du skal bede om at blive undersøgt af en neurolog; han/hun vil med velrettede spørgsmål og en enkel undersøgelse af reflekser og muskelkraft kunne afgøre, om det er en bagatel, eller om der skal flere undersøgelser til (MR-scanning, evt. analyse af rygmarvsvæsken), før du kan frikendes. Du kan bede din egen læge om en henvendelse til et hospital eller en praktiserende neurolog. Det vil være klogt at føre en dagbog med beskrivelse af symptomerne og deres varighed, særligt hvis de skulle komme igen.

Med venlig hilsen!

Erik Krogh,

Overlæge dr. med.


Sidst opdateret: 07.09.2010


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark