Annonce
Jeg har blod i min sæd, bør jeg være bekymret?

Spørgsmål

Kære netdoktor

Jeg har gennem de sidste 6 måneder haft, og har stadig blod i sæd men ikke i urinen. Det har været ret konstant, kun afbrudt af en pause på 14 dage.

Jeg har været til undersøgelse på Urologisk afdeling for en måned siden, hvor jeg har fået en ultralyd scanning og fået taget en blodprøve. Der er ikke fundet noget unormalt, ingen kræft eller infektion. Mit spørgsmål er, går det nogensinde væk?

Når jeg læser om problemstilling på nettet, er der fundet spor af blod i sæd. I mit tilfælde er der meget blod. Er det også almindeligt eller skal jeg reagere yderligere og kan der gøres noget for at stoppe blødningen? Jeg er meget bekymret og bange. På forhånden tak.

Hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Historien om blod i sæden er følgende:

Endnu i 1970’erne blev alle mænd med blod i sæden undersøgt, som om det drejede sig om blod i urinen, dvs. man ledte efter kræft i urinvejene.

I 1980’erne undersøgte man slet ikke mænd med blod i sæden, fordi man fandt det betydningsløst. Efter 1990’erne undersøger man igen disse mænd, men nu ud fra det synspunkt, at blod i sæden hos mænd i hvert fald efter 50-års alderen kan være et tidligt tegn på kræft i prostata.

Du har allerede været på en urologisk afdeling, hvor du – ud fra din beskrivelse – netop er blevet undersøgt for mulig prostata kræft. Det har man ikke fundet. Derfor skal du ikke bekymre dig i den retning. Tilbage står din irritation over, at der altså er blod i sæden. Efter min erfaring vil det klart ophøre – MEN det kan kræve lidt tålmodighed.

Hvis du ikke kan holde ud at vente, kan man prøve at behandle dig med en pille af ”Finasterid” typen. Dette er en medicin, som egentlig anvendes til ældre mænd end dig for at skrumpe deres prostata, hvis den er stor og medfører vandladningsbesvær. Da den som bivirkning kan påvirke den seksuelle lyst lidt, ville jeg, hvis du var min patient, overtale dig til tålmodighed! Som sagt: Du er relevant undersøgt. Der er ikke fundet noget bekymrende. Ja, det vil ophøre på et tidspunkt!

Venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i Urologi


Sidst opdateret: 2012.04.09


SYGDOMME FRA A-Å
KLIK PÅ DET BOGSTAV SYGDOMMEN STARTER MED
ABCDEFGHIJ
KLMNOPQRST
UVWXYZÆØÅ
Søg på symptomerTjek din medicin
Spørg lægenSpørg i debatten
NYT OM SYGDOM OG SUNDHED HVER UGE
Få Netdoktors nyhedsbrev
- helt gratis!
www.netdoktor.dk

Til dig fra Netdoktor

Nyheder fra Videnskab.dk

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge. Indholdet på NetDoktor.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Brugerbetingelser: Vigtige juridiske informationer - Læs også NetDoktors privatlivspolitik.

The documents contained in this web site are presented for information purposes only. The material is in no way intended to replace professional medical care or attention by a qualified practitioner. The materials in this web site cannot and should not be used as a basis for diagnosis or choice of treatment. Click here - Conditions for use - Important legal information.

NetdoktorMedia :: C/O Berlingske Media :: Pilestræde 34 :: DK-1147 København K
Tlf. 33 17 92 50 :: CVR: 28 68 61 37 :: Ophavsret :: Generelle handelsbetingelser
© Copyright 1998-2015 NetDoktor.dk - All rights reserved
NetDoktor.dk is a trademark